Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Švėkšnos gimnazisčių mokslinis darbas įvertintas III laipsnio diplomu

Publikuota: 2013 balandžio 25 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

„Saulės“ gimnazijos III klasės gimnazisčių Agnės Dirgėlaitės ir Emilijos Mikutytės dvejų metų darbas „Vandens grybų reikšmė nukritusių lapų skaidyme Švėkšnalės upėje, Kalės ir Vilkėnų tvenkiniuose“ Europos jaunųjų mokslininkų konkurso nacionaliniame etape įvertintas III laipsnio diplomu.

Šiais metais pasikeitė Europos sąjungos nacionalinio konkurso sąlygos: I ture dalyvavo 123 darbai ir tik 52 pateko į II turą, kuris vyko kovo 13-15 dienomis Vilniuje. Antrame ture jaunieji mokslininkai turėjo paruošti stendinį pranešimą, prieš tai nusiuntę komisijai savo darbą. Vertinimo komisiją sudarė 15 ekspertų, tarp kurių buvo ir profesorių, ir žymių mokslo darbuotojų.

Agnei ir Emilijai teko bendrauti su aštuoniais ekspertais, kurie ne tik tikrino žinias, bet ir davė naudingų patarimų.

Į trečią turą pateko 22 darbai. Finalininkai turėjo iki balandžio 8 dienos atsiųsti pataisytus darbus ir balandžio 11- 12 dienomis prieš ekspertų komisiją bei kitus finalo dalyvius apginti darbus ir atsakyti į pateiktus komisijos klausimus. Agnė ir Emilija puikiai susitvarkė su jauduliu ir šauniai pristatė darbą.

Gimnazisčių darbo vadovė buvo mokytoja metodininkė Danguolė Šaulienė, konsultavo dr. Marija Kataržytė, Klaipėdos universiteto Baltijos pajūrio aplinkos tyrimų ir planavimo instituto jaunesnioji mokslo darbuotoja.

www.sveksnosnaujienos.lt inf.

Rašyti komentarą