Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Tėveliams: atvirų durų dienos vaikų darželyje „Gintarėlis“

Publikuota: 2013 balandžio 25 Kategorija: Švietimas

Gegužės 6 – 10 d. Šilutės miesto lopšelyje – darželyje „Gintarėlis“ rengiamos atvirų durų dienos „Labas, Gintarėli, – susipažinkime“. Jų metu tėveliams bus suteikta galimybė susipažinti su įstaigos veikla, vaikų maitinimu, darželio aplinka, pabendrauti su pedagogais. Bus atsakyta į visus jiems rūpimus klausimus.

Tad kviečiame šeimas, kurios turi 1,5 – 6 metų amžiaus vaikučių, bet dar nėra apsisprendusios, į kurią ikimokyklinio ugdymo įstaigą norėtų juos leisti, atvykti į mūsų atvirų durų dienas.

Šilutės miesto pietvakariniame mikrorajone, kartais dar vadinamame Lakštingalų rajonu, Kęstučio gatvėje, 1986 metais buvo pastatytas 12 grupių lopšelis – darželis, kuriam buvo suteiktas Lietuvos aukso – gintaro pavadinimas. „Gintarėlis“ įsikūręs netoli Šilutės senamiesčio, tad vaikai turi galimybę pėsčiomis nueiti į H. Šojaus dvarą – muziejų, Kultūros ir pramogų centrą, aplankyti paštą, gaisrinę ar pasivaikščioti netoliese esančiame parke, Šyšos upės pakrante.

Tikriausiai ne visi tėveliai žino, kad „Gintarėlis“ yra jauniausia ir naujausia ikimokyklinio ugdymo įstaiga Šilutės rajone. Tai vienintelė tokia įstaiga, kur visos grupės turi atskirus miegamuosius ir žaidimų kambarius, erdvias drabužines ir kitas vaikų ugdymui (-si) reikalingas patalpas: muzikos ir kūno kultūros kambarius, erdvią salę bendruomenės renginiams. Vaikai ugdomi pagal individualią programą „Mažoj širdelėj daug gerumo telpa…“

Darželyje veikia 10 vaikų ugdymo grupių:
2 grupės ankstyvojo (lopšelio) amžiaus vaikams, tai yra vaikams nuo 1,5 iki 3 metų;
6 grupės ikimokyklinio amžiaus, kuriose ugdomi vaikai nuo 3 iki 6 metų;
2 grupės, kuriose ugdomi priešmokyklinio amžiaus vaikai, iš jų 1 grupė, kurios darbo laikas tik 7 val. – nuo 7,30 iki 14,30, – skirta priešmokyklinio amžiaus vaikams ir penkiamečiams, kurie nenori miegoti ir būti darželyje visą dieną. Šioje grupėje vaikai valgo pusryčius ir pietus.

Mūsų lopšelyje – darželyje veikia vaikų vokalo studija „Vėtrungėlė“, kur vaikai neišėję iš įstaigos gali tenkinti saviraiškos poreikius, mokytis dainuoti, ritmikos, muzikos pažinimo. Kolektyvas dalyvauja įvairiuose renginiuose, miesto šventėse.

Įstaigoje dirba 18 pedagogų, iš jų 16 turi aukštąjį universitetinį pedagoginį ir psichologijos išsilavinimą (iš jų 2 yra edukologijos magistrai). Tik dvi pedagogės turi aukštesnįjį pedagoginį išsilavinimą. Tačiau ir jos turi didelę darbo su vaikais patirtį. Visos pedagogės, įskaitant ir vadovus, yra atestuotos ir nuolat gilina savo žinias bei kompetenciją kursuose, seminaruose, konferencijose, skleidžia savo gerąją darbo patirtį rajono ikimokyklinio ugdymo pedagogams. Visa įstaigos bendruomenė siekia aukšto ir kokybiško ugdymo, kad vaikai darželyje jaustųsi saugiai ir gerai, o jų tėveliai galėtų ramiai darbuotis.

Tikrai pagrįstai galime didžiuotis aukščiausiu pedagogų išsilavinimo rodikliu rajone ir savo įstaiga, kuri geriausiai atitinka vaikų ir tėvelių lūkesčius.

Mes nedirbame dėl reklamos!

Mes dirbame su vaikais ir norime, kad jie būtų saugūs, gautų kuo daugiau žinių bei pasiruoštų kitam svarbiam gyvenimo etapui – Mokyklai.

Šilutės l/d „Gintarėlis“ bendruomenė

Rašyti komentarą