Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Švėkšnos specialiojoje mokykloje dalintasi gerąja patirtimi

Publikuota: 2013 kovo 25 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Jono Girskio nuotr.Jono Girskio nuotr.

Prieš pavasario atostogas Švėkšnos specialiosios mokyklos bendruomenė vėl sukvietė moksleivių tėvelius, globėjus, pedagogus ir visus, kas neabejingi vaikučių, turinčių elgesio ir emocijų sutrikimų (EES), ugdymui, pasidalinti gerąja patirtimi.

Šių metų seminaro tema buvo „Struktūruotos aplinkos kūrimo įtaka elgesio ir emocijų sutrikimų turinčių vaikų ugdymui(si)“.

Sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorė Laima Navickienė. Direktorė paaiškino, kodėl ypatingai svarbu kurti struktūrizuotą aplinką tokiems vaikams. Pasak direktorės, vaikams tai suteikia tvirtesnius ir geresnius santykius. Taip galima išvengti pykčių ir smulkių nesusipratimų.

Pranešimus skaitė vyr. mokytoja Ramutė Stankuvienė, vyr. auklėtoja Daiva Budvytienė. Jos pristatė, kaip kuriama struktūruota aplinka pamokoje ir laisvalaikio metu. Psichologė Asta Lukauskienė pristatė jungtinį jos ir psichologės Rositos Andrašiutės, spec. pedagogės Aistės Pielikienės, soc. pedagogės Aurelijos Kasparavičienės pranešimą „Psichologo, specialiojo pedagogo, socialinio pedagogo vaidmuo, kuriant struktūruotą aplinką EES turintiems vaikams“.

Kviestinis svečias psichologas-psichoterapeutas Rolandas Evaltas papasakojo apie elgesio ir emocijų sutrikimų charakteristiką, struktūruotos aplinkos reikalingumą EES vaikams.

Į Švėkšnos specialiosios mokyklos organizuotą seminarą užsiregistravo per 80 dalyvių.

Ši diena ypatinga ir mokyklos ugdytiniams, nes jie turėjo galimybę parodyti savo veiklos rezultatus atvykusiems svečiams, tarp kurių – ir jų globėjai. Kiek jaudulio ir džiugių emocijų patirta moksleiviams ruošiant teatralizuotą pasveikinimą svečiams. Pamokančią istoriją mokiniams padėjo sukurti vyr. mokytoja R. Stankuvienė. Auklėtojo Mindaugo Nogaičio suburtos kapelos muzikiniai ritmai praskaidrino nuotaiką. Taip pat seminaro dalyviai turėjo galimybę apžiūrėti vaikų darbų parodėles, kurias padėjo sukurti technologijų mokytojai Inga Girskienė ir Vaidotas Didžiūnas, taip pat mokytojų padėjėja Virginija Rukšnaitienė. Svečius pamalonino ir visų grupių vaikų kartu su auklėtojais paruošta pavasarinių puokščių parodėlė pagal tęstinį projektą „Nuo sėklos iki daigo“, proj. kordinatorė I. Girskienė.

Svečiams įteiktos dekoruotos želmenėlių puokštelės – bundančios gamtos simboliai.

Švėkšnos spec. mokyklos auklėtojas-mokytojas Jonas Girskis

Daugiau nuotr.: www.sveksnosnaujienos.lt

Rašyti komentarą