Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Skalūnai Vakarų Lietuvoje: K. Komskis irgi už saugią aplinką

Publikuota: 2013 kovo 25 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

LR Seimo pirmininko pavaduotojas „tvarkietis“ Kęstas Komskis teigia palaikantis nuomonę, kad nederėtų skubėti pasirašyti sutartį su „Chevron“ bendrove dėl skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos Vakarų Lietuvoje, kol nėra parengti ir Seime patvirtinti šią veiklą reglamentuojantys teisės aktai.

Pagėgiškis parlamentaras taip pat sako manantis, kad JAV energetikos milžinės laimėtą konkursą reikia skaidyti į dvi atskiras dalis – žvalgybą atskirti nuo gavybos.

K. Komskis tikisi, kad tam pritars ir Seimas.

Be to, K. Komskio manymu, skalūnų dujų gavybą Lietuvoje turėtų vykdyti valstybinė įmonė. Esą tik tuomet valstybė gaus apčiuopiamos naudos.

„Matome, kas vyksta su naftos gavyba – gauname tik 2 proc. mokesčių, o mūsų nafta nė kiek neatpigo, – teigė K. Komskis šį pirmadienį Šilutės r. savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje. – Daugiau to daryti mes tikrai negalime“.

Susiję str.: “Skalūnai Vakarų Lietuvoje: Seimo narys ragina netylėti”,
“Skalūnų dujos: atėjo laikas apsispręsti”

8 skaitytojų komentarai
Joo 2013 kovo 25d., 17:0188.118.191.58

Va, o čia visi šaukia mokesčių gauname, mokesčių gauname. Špygą apseilėtą parodo o visi džiūgauja iš laimės. Kada Lietuvoje atsiras tikro šeimininko mentalitetas? Komskis vėl matyt mano komentarus skaitė, kad pagal mane kalba.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 3

Atsakyti

neišmanantis 2013 kovo 25d., 22:0778.61.23.164
Joo 2013 kovo 26d., 06:3988.118.191.58
Žinai ką kolega, pasiūlyk tam Valatkai po langais išgręžti dujų gavybos gręžinį ar pastatyti kokį tvartelį šimtui kiaulių tada galėsi paskaityti ką jis šneka, ir sužinosi kokiais vardais tamstą pavadins. Iš jo išgirsi tai, ko dar gyvenime negirdėjai. Bepigu jam plakti liežuviu ir už tai gauti atlyginimą kai už nieką neatsakai. Kiekvienas valstietis Lietuvoje, net prie ruso užsiaugindavo po kiaulę sau ir pardavimui, ir tada niekas niekam nesmirdėjo ir nieko neteršė. Dabar tam valstiečiui duoda pinigų kad jis kiaulių neaugintu ir lietuviai išstiptų iš bado. Badaujantis žmogus viską parduoda pigiai, kad gautų bent kriaukšlelę duonos. Turim rezultatą, kai viskas sukoncentruota į didžiulius kompleksus ir smarvė ir Šyšos teršimas ir pulkai bedarbių,pašalpininkų ir pan. Tai kam priedo dar užsienietiškų kompleksų smarvė jei nutarėm sunaikinti savo ūkininkus, kiaulieną pirkti, ir ją galim nusipirkti pigiau, pavyzdžiui Lenkijoje. Tai kam mes milijardus tonų augalų liekanų pūdome laikome tūkstančius bedarbių, pašalpininkų ir perkame brangias dujas, ir dar norime atiduoti svetimiem savo žemių gelmių resursus , kad gautume varganus 2 procentus Būk geras pabusk iš miego.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 4 Thumb down 4

Atsakyti

Nu Juo 2013 kovo 26d., 08:2078.61.57.176

Iki šiol abejojau, bet jeigu pats Komskis pasisako, jog reikia stabdyti, nes nemokami mokesčiai, tai, ko gero, reikia stabdyti. Nes juk jis apie mokesčius tikrai išmano…

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

as manu 2013 kovo 26d., 23:04109.91.49.199

ir vel eina kalbos tik apie Komskius, seimo narius, ministrus, ir tik vien apie pelna, pelna ir dar syki pelna, visiskai neatsizvelgiant i gamtos sauguma.
Ant kiek visi sitie salininkai yra pamise, kad pamirsta del skalunu duju zvalgymo pacius svarbiausius pagrindus: sutvarkyti istatymus ir tureti tikrai praktiskai patyrusius licenzijuotus kontroles darbuotujus, kurie asmeniskai atsakytu uz atliekamus darbus del skalunu duju. Tegul issiucia seimas kuo greiciau situs busimus valstybinius kontroliuotojus pasimokinti ir isigyti licenzijas Vokietijoje, Anglijoje ar net Prancuzijoje. Ten jie yra geriausi.
Dar praktikoje niekur pasaulyje nebuvo, kad privati firma atliktu visus darbus pagal reikalavimus, ir Chevronas to nedarys, nebuki naivus..

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Atsakyti

Joo 2013 kovo 27d., 06:1588.118.191.58

Kai kam į galvą įaugę, kad jei ką nors pasako Komskis ar kitas normaliai mąstantis žmogus jau iš karto yra nesąmonė. Matyt trombai smegenėlėse yra ir jos nefunkcionuoja taip kaip pas sveikus normalius žmones. Nieko čia nepadarysi, jei pats to nesuvokia. Kuo mažiau žinių, tuo jam labiau atrodo kad jis panašesnis į Napoleoną ar Bulgakovą.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 5

Atsakyti

namiškis 2013 kovo 27d., 20:4978.61.84.129

apie mokesčius p. Komskis sako teisybę.
Pasvajokim: jeigu Šilutės rajonas būtų normalioje šalyje, pvz. Vokietijoje, Olandijoje ar Italijoje, tai turėdami tokius gamtos išteklius, kaip durpės, nafta, vanduo, žuvis – mūsų savivaldybė iš gaunamų mokesčių būtų turtingiausia. Dabar gi, ši savivalda skęsta milijoninėse skolose, o lobsta mūsų durpes parceliuojanti firma, naftininkai, žvejai verslininkai ir t.toliau. dabar dar ir skalūninių dujų išgavėjai prisidės, o rajonas ir toliau smigs į skolas, nes kas gi nori čia investuoti ar apsigyventi…

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

pilnai pritariu, 2013 kovo 27d., 23:51109.91.49.199

tikrai taip realiai butu – nereiketu net svajoti. Rekia tik gero seimininko ir vokiskos tvarkos

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą