Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

V. Kainovaičio byla: ir vilkas sotus, ir avis sveika?

Publikuota: 2013 kovo 17 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

V. Kainovaitis nusprendė iš viso išeiti iš Šilutės PSPC stebėtojų tarybos. (Oresto Lidžiaus nuotr.)V. Kainovaitis nusprendė iš viso išeiti iš Šilutės PSPC stebėtojų tarybos. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės Etikos komisija, bėgdama nuo pareigos tinkamai įvertinti Savivaldybės tarybos nario Vlado Kainovaičio elgesį, sudarė su juo nerašytą sutartį: pastarasis savo noru atsistatydina iš Pirminės sveikatos priežiūros centro (toliau – PSPC) stebėtojų tarybos, ir Etikos komisijai nelieka pagrindo jo galimam interesų konfliktui narplioti.

Šilutės Etikos komisiją ištirti V. Kainovaičio veiklą įpareigojo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (toliau – VTEK), gavusi skundą iš buvusios Šilutės r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos „tvarkietės“ Dainoros Butvydienės.

Pastaroji pranešė VTEK, kad V. Kainovaitis, būdamas Šilutės PSPC stebėtojų tarybos nariu, neinformavo Savivaldybės tarybos apie prekių pirkimo sutartį tarp PSPC ir UAB “Statyk pats”, kurioje pats eina komercijos direktoriaus pareigas.

Etikos komisijos nariai (iš kairės) R. Jovaiša, A. Vanagas ir J. Sauspreškis leido V. Kainovaičiui pabėgti nuo tolesnio jo veiklos svarstymo komisijoje. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Etikos komisijos nariai (iš kairės) R. Jovaiša, A. Vanagas ir J. Sauspreškis leido V. Kainovaičiui pabėgti nuo tolesnio jo veiklos svarstymo. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Jau Etikos komisijos posėdžio pradžioje jos pirmininkas, Savivaldybės tarybos narys Juozas Sauspreškis prasitarė manantis, kad, jo žodžiais tariant, būtų daug paprasčiau ir logiška, kad V. Kainovaitis atsisakytų PSPC stebėtojų tarybos pirmininko pareigų, ir tarsi nubrėžė nematomą liniją link galimo komisijos sprendimo, kaip išsisukti nuo pareigos objektyviai įvertinti kolegos (V. Kainovaitis, be kita ko, yra ir tos pačios Etikos komisijos narys – red. pastaba) elgesį.

Tačiau V. Kainovaičio būta dar sumanesnio. Jis pareiškė sutinkantis ne tik atsistatydinti iš PSPC stebėtojų tarybos pirmininkų, bet ir iš viso išeiti iš Stebėtojų tarybos, prieš tai paaiškinęs, kodėl, jo manymu, yra nepagrįstai puolamas. Anot politiko, sutartis tarp PSPC ir UAB „Statyk pats“ dėl prekių pirkimo buvo sudaryta praeitų metų kovo pradžioje, jo atstovaujamai įmonei laimėjus konkursą su pigiausiu pasiūlymu, todėl jis neįžvelgiantis jokio savo interesų konflikto. Juolab kad, kaip teigė V. Kainovaitis, niekur nėra parašyta, kad viešosios įstaigos stebėtojų tarybos narys turi kam nors pranešti apie savo bendrovės ryšius su šia įstaiga.

Etikos komisijos nariai (be pirmininko J. Sauspreškio, posėdyje dar dalyvavo Savivaldybės tarybos narys socialdemokratas Alfonsas Vanagas ir Macikų seniūnaitis Romualdas Jovaiša) irgi teigė, kad V. Kainovaičio veikloje neįžvelgia nieko, dėl ko dabar reikėtų jį bausti. Tačiau, anot Etikos komisijos pirmininko, galimo interesų konflikto apraiškų – jeigu jos net ir formalios – šioje situacijoje vis dėlto galima įžvelgti. „Nematau jūsų kaltės, bet paskaitęs medžiagą įžvelgiu tam tikrą pažeidimą<…> Politikas yra matomas, todėl turi būti labai skaidrus. Skunde galima įžvelgti D. Butvydienės interesą<…> Bet manau, kad jūsų sprendimas, kuris sutampa su mano siūlomu, yra sveikintinas,“ – apibendrino J. Sauspreškis.

Komisijos nariai, suprantama, išskyrus V. Kainovaitį, vienbalsiai nutarė kolegos veiklos tyrimą pratęsti kitą savaitę, po to, kai pastarasis užregistruos atsistatydinimo iš Šilutės PSPC stebėtojų tarybos pareiškimą.

Tuomet Etikos komisija V. Kainovaičio veiklos tyrimą galės paprasčiausiai nutraukti.

Šilutės r. savivaldybės taryba V. Kainovaitį į Šilutės PSPC stebėtojų tarybą delegavo 2011 – ųjų liepos mėnesį. Stebėtojų tarybos pirmininku jis tapo 2012 – ųjų gruodžio 12 d., kai šių pareigų atsisakė Savivaldybės tarybos narys Jonas Purlys, ir daugiau nebuvo kam šias pareigas užimti (PSPC stebėtojų taryboje tėra du Savivaldybės tarybos nariai – red. pastaba).

Atsistatydinimo iš Šilutės PSPC stebėtojų tarybos pareiškimą V. Kainovaitis žada užregistruoti ateinantį pirmadienį.

Susijęs str.: „Dainoros kerštas“

1 skaitytojų komentaras
karolis 2013 kovo 16d., 00:5678.61.227.84
Savi traukia savus… Tokios tos teisybes paieskos

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 9 Thumb down 8

Atsakyti

Rašyti komentarą