Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

grynas.lt: 165 maisto produktai su GMO, kuriais Lietuvoje leidžiama prekiauti

Publikuota: 2013 vasario 27 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

gmoSusirūpinimas dėl genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) naudojimo maisto pramonėje iššaukia įvairias reakcijas. Dalis pirkėjų net nenutuokia, kad jų perkamuose maisto produktuose yra GMO.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ramina, kad GMO tam tikruose produktuose yra leistini, jų poveikis sveikatai kruopščiai ištirtas mokslininkų laboratorijose, todėl pavojaus jie žmogui nekelia.

Nuo GMO gaišta tarakonai, žiurkės tampa nevaisingos

Skaitytoja Ligita savo laiške rašo esanti pasipiktinusi, kaip galima prekiauti GMO produktais. „Tai baisi paslėpta griaunamoji jėga, kurios padariniai žmonijai gali būti fatališki, – taip apie GMO rašo Ligita. – Pribloškė, kad tarakonai, gyvenantys žemėje tūkstančius metų, nuo modifikuotų sojos produktų gaišta… Žiurkės susilaukia labai silpnų palikuonių, kurių 80 procentų nesulaukia brandos, o tie, kurie susirgo, negalėjo susilaukti palikuonių – buvo visiškai nevaisingi. Ką gi, pensininkai, taupumo sumetimais perkantys gaminius pigesnius, turinčius GMO produktus, nepakeis Lietuvos demografinės padėties, tačiau taupo ir studentai“.

Skaityti daugiau…

Rašyti komentarą