Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Tautodailininkės ir Balčių kaimo veikla įvertinta „Aukso vainiku“

Publikuota: 2013 sausio 07 Kategorija: Kultūra, Įvertinimas

A. Rauktienė ir jos margučiai. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Angelė Rauktienė, savo margučiais (ir ne tik) garsėjanti tautodailininkė iš Balčių kaimo (Šilutės r.), pripažinta geriausia 2012 metų Lietuvos liaudies meistre taikomosios dailės srityje. Ji apdovanota gintarais inkrustuotu „Aukso vainiku“, sukurtu liaudies meistrės juvelyrės Mildos Gutauskienės.

Antroji vieta šioje srityje atiteko puodžiui Vytautui Valiušiui iš Leliūnų (Utenos r.), trečioji – audėjai Janinai Blažukienei iš Vilkaviškio.

Geriausiu vaizduojamosios dailės srityje pripažintas skulptorius Adolfas Teresius iš Garliavos (Kauno r.). Antroji vieta skirta skulptoriui Juozui Čepuliui iš Rokiškio, trečioji – tapytojui Juozui Ramanauskui iš Gargždų.

Geriausio kryždirbio titulas atiteko Sauliui Lampickui iš Alytaus. Antrąją vietą pelnė Alvydas Pocius iš Dvarčių k. (Tauragės r.), trečiąją – Antanas Vaškys iš Plokštinės (Plungės r.).

Specialūs diplomai įteikti margučių margintojai Vytenei Repšienei iš Vabalninko (Biržų r.), skulptoriui Pranui Dužinskui iš Tryškių (Telšių r.), kalviui Ričardui Grekavičiui iš Kauno, audėjoms Milanai Jeceničienei iš Tauragės bei Birutei Celestinai Kmitaitei iš Kelmės.

Iškilminga 2012 m. „Aukso vainiko“ konkurso laureatų apdovanojimo ceremonija įvyko sausio 6 d., per Tris karalius, Ukmergės kultūros centre.

„Aukso vainikų“ nominacijos – svarbiausias šalies tautodailininkų įvertinimas. Šį konkursą 2005 m. inicijavo Lietuvos liaudies kultūros centras.

2 skaitytojų komentarai
Stasys 2013 sausio 7d., 21:215.20.105.0

Šaunuolė Angelė ir jos barzdočiukas.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Violeta 2013 sausio 7d., 22:1078.61.12.75
Nuoširdžiausi sveikinimai ir ditirambai p. Angelei, su meile save visą atiduodančia kūrybai. Kūrybos džiaugsmo ir įvertinimo Jūsų darbams!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą