Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Gerumas mus vienija (video)

Publikuota: 2012 gruodžio 20 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

Švėkšnos specialioji mokykla pirmą kartą rengė paramos akciją, kurios metu surinktos lėšos bus skirtos šios mokyklos moksleivių kelionei.

Švėkšnos specialiojoje mokykloje mokosi vaikai turintys elgesio ir emocijų sutrikimų. Šiuo metu mokykloje mokosi ir gyvena 78 mokiniai. Moksleiviai mokytis atvyko iš įvairių Lietuvos vietovių. 58 vaikučiai – vaikų globos namų auklėtiniai. Tai vaikai, kurie jau patyrė gyvenimo sunkumus, netektis, išgyveno įvykius, kurie sukrėtė jų vidinį pasaulį.

Ar šiais metais rengsime atvirų durų dieną? Ar galėsime parodyti save? O jeigu būsime geri, ar vyksime į ekskursiją? Tokie klausimai skambėjo iš vaikučių lūpų. Atimti iš vaikų jų svajones mes tiesiog neturėjome teisės. Pasakyti vaikams, kad jų išvykoms nenumatyta lėšų, tai tarsi atimti tikėjimą geresniu juos supančiu pasauliu.

Septynis metus mokykla dalyvavo išsipildymo akcijoje, kurią organizuoja TV3 televizija. Už gerų žmonių suaukotas lėšas mokykla pagerino vaikų gyvenamąją aplinką, praturtino laisvalaikį įvairiomis kelionėmis. Gaila, bet šiais metais pasikeitus organizatorių nuostatoms, mokykla neteko galimybės dalyvauti TV3 organizuojamoje akcijoje. Todėl mokykla nusprendė pati surengti paramos akciją „Padovanokime vaikams kelionę“, bei atvirų durų dieną mokyklos svečiams.

Iniciatyvos ėmėsi mokyklos direktorė Laima Navickienė, gavusi mokyklos bendruomenės pritarimą. Suburta darbo grupė, kurią sudarė Ramutė Stankuvienė, Inga Girskienė, Jonas Girskis, Daiva Budvytienė, Virginija Rukšnaitienė, Eglė Dobrovolskienė, parengė akcijos veiklos planą. Pamažu gimė idėja – rinkti aukas, apsilankant įvairiose įstaigose ir, vaišinant mokinių bei auklėtojų gamintais pyragais. O prisiminimui atsidėkoti savo rankų darbo atvirute. Akciją „Padovanokime vaikams kelionę“ turėjo vainikuoti šventinis moksleivių pasirodymas per atvirų durų dieną, gruodžio 7 d. Tačiau Jūsų geranoriškumas, noras pradžiuginti vaikus pažinimo džiaugsmu, tęsėsi ir toliau. Pyragais vaišinome ir po atvirų durų dienos, sulaukę Jūsų kvietimų.

Prasidėjus akcijai, gerumu užsikrėtė ne tik visa mokyklos bendruomenė, bet ir miestelio, rajono gyventojai. Už aukas esame labai dėkingi Švėkšnos seniūnijos darbuotojams, Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos bendruomenei, „Ginkmedžio“ vaistinei, Švėkšnos pirminės sveikatos priežiūros centrui, verslininkams A. ir J. Paldauskams, A. ir A. Ambrozams, R. ir R. Paulauskams, V. ir A. Toliušiams, A. ir A Martinkams, Švėkšnos neįgaliųjų draugijos padaliniui, Švėkšnos lopšeliui- darželiui, Klaipėdos jūrininkų ligoninės psichiatrijos departamento Švėkšnoje kolektyvui, Šilutės rajono savivaldybės administracijai, Liberalų ir centro sąjungos Šilutės skyriui, UAB „Šilutės vandenys“, švėkšniškių draugijai „Tėviškė“, pavieniams aukotojams. Žinoma, ir visoms rajono informacinėms priemonėms, kurios neatsisakė skleisti gerumo įdėjų.

Šv. Kalėdų proga mokyklą pinigais ženkliai parėmė AB „ Klaipėdos energija“, UAB „ Minijos nafta“, 2 kompiuterius padovanojo AB „Teo“. Dėkojame šių įmonių vadovams už vaikams padovanotą džiaugsmą. Visi šventėms paaukoti pinigai bus skirti kelionei į Vilnių.

Jūsų visų dėka mūsų vaikučiai sausio mėnesį keliaus į Vilniaus „Vichy“ vandens ir atrakcionų parką. Leidote išsipildyti didžiulei vaikų svejonei. Ačiū Jums už Jūsų dosnumą, supratingumą, kilnią širdį. Gerumas mus vienija.

Jonas Girskis, Švėkšnos specialiosios mokyklos auklėtojas

Vaizdo įrašas apie akciją: www.youtube.com/watch?v=aiy1aPwvA9o

Rašyti komentarą