Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

K. Komskis kibo į Seimo pirmininkę

Publikuota: 2010 kovo 29 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

O. Lidžiaus nuotr.O. Lidžiaus nuotr.

Pagėgiškis LR Seimo narys, Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis kreipėsi į Seimo pirmininkę Ireną Degutienę prašydamas viešai paneigti pastarosios praėjusią savaitę paskelbtus įtarimus dėl jo sąsajų su nusikalstama veika (kontrabanda) ir pripažinti “paskleidus netiesą bei suklaidinus visuomenę”.

Šilutės r. žiniasklaidos atstovams apie šią naujieną pirmadienį Savivaldybėje surengtos spaudos konferencijos metu pranešė pats K. Komskis.

Kreipimesi į Seimo pirmininkę K. Komskis rašo, kad “pastaruoju metu žiniasklaida, įvairių tarnybų atstovai bei kai kurie Seimo nariai apie K. Komskio dalyvavimą darant baudžiamojo įstatymo uždraustą nusikalstamą veiką – kontrabandą – ir sąsajas su šią veiką vykdančiais asmenimis kalba remdamiesi svarbių komitetų pirmininkų Arvydo Anušausko ir Stasio Šedbaro viešai išsakytomis užuominomis, tačiau ne faktais, ir Seimo pirmininkės paskelbtu kreipimusi į opoziciją, kuriame išreiškiamos abejonės dėl K. Komskio tinkamumo eiti Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigas”.

Kaip to priežastis Seimo pirmininkė nurodė būtent galimas K. Komskio sąsajas su minėta nusikalstama veika.

“Aš šią informaciją kategoriškai laikau neatininkančia tiesos, šmeižiančia ir įžeidžiančia mano garbę ir orumą. Siekdamas, kad būtų paneigtas viešoje erdvėje skleidžiamas šmeižtas, kreipiausi į specialiųjų tarnybų vadovus prašydamas pateikti Jų vadovaujamų įstaigų turimą oficialią informaciją apie mano (ar mano šeimos narių) dalyvavimą darant nusikalstamą veiką (kontrabandą) ar sąsajas su šią nusikalstamą veiką darančiais asmenimis.

Esu įsitikinęs, kad pastarosios jokių konkrečių faktų apie mane neturi. Remiuosi ir prieš pusmetį gautu leidimu dirbti su įslaptinta informacija. Jūs žinote, kad jis išduodamas tik įvykdžius atitinkamų institucijų patikras,” – savo kreipimesi į I. Degutienę dėsto K. Komskis.

Seimo narys atkreipia dėmesį, jog savo pasitikėjimą juo oficialiai pareiškė visos opozicinės Seimo frakcijos. O Seimo pirmininkę ateityje kviečia “nesivelti į nešvarius politikavimus, bandant nepagrįstai kaltinti vienus ar kitus Seimo narius ar politines partijas, nes toks elgesys esą nedaro garbės nei Seimo pirmininkei, nei Seimui kaip institucijai.”

Pasak K. Komskio, jeigu Seimo pirmininkė viešai nepaneigs savo įtarimų, jis  bus priverstas kreiptis prokuratūrą, kad apgintų savo įžeistą garbę ir orumą.

silutesetazinios.lt ir ve.lt inf.

Rašyti komentarą