Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

“Afganų” atsiminimai gula į knygų puslapius

Publikuota: 2010 kovo 29 Kategorija: Kultūra

M. Milinis (kairėje) su S. Vaiteliu, vienu iš savo knygos herojų. (O. Lidžiaus nuotr.)M. Milinis (kairėje) su S. Vaiteliu, vienu iš savo knygos herojų. (O. Lidžiaus nuotr.)

Penktadienio pavakarę Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje šilutiškiams knygos bičiuliams buvo pristatyta nauja knyga iš serijos “Lietuvių svetimuose karuose” -  “Afganistano kariai. Atsiminimai po trisdešimties metų”.

1979 – 1989 m. kare Afganistane Sovietų armijos sudėtyje buvo priversti dalyvauti apie 5000 vaikinų iš Lietuvos. Iš jų 96 ten padėjo savo galvas. Šimtai grįžo į Lietuvą suluošinti fiziškai, dar daugiau jų buvo pažeista psichika.

Į knygą “Afganistano kariai” kraštietis žurnalistas Mindaugas Milinis sudėjo 27 Lietuvos “afganų” (taip save vadina to karo dalyviai – red. pastaba) ir jų artimųjų atsiminimus. Vienas iš knygos herojų – Šilutės Afganistano karo dalyvių draugijos valdybos narys Saulius Vaitelis. Jo atsiminimai sulaukė itin palankaus naujienų portalo delfi.lt skaitytojų įvertinimo.

Afganistano kariai“Afganistano karių” pristatyme Šilutėje be S. Vaitelio dar dalyvavo Šilutės Afganistano karo dalyvių draugijos pirmininkas Orestas Lidžius, draugijos nariai Stasys Tubutis, Raimondas Židonis ir Juozas Nausėda. Nors pastarieji nebuvo linkę atsiverti prieš klausytojų auditoriją, tačiau ir jie aktyviai prisijungė prie pokalbio apie Afganistaną, tenykščių gyventojų papročius ir karą…

Trumpą koncertinę programą parodė Šilutės 1 – osios gimnazijos moksleivės (vadovė mokytoja Giedrė Pocienė).

K. Milinio knyga “Afganistano kariai” išleista 2500 egz. tiražu. Savaitę prieš pristatymą šilutiškiams jį buvo patekusi į Lietuvos knygynusoe labiausiai perkamų knygų dešimtuką.

Netrukus skaitytojus turėtų pasiekti dar viena knyga su “afganų” atsiminimais. Jos leidimu rūpinasi respublikinė Afganistano karo dalyvių asociacija.

Rašyti komentarą