Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: padėti savo artimam…

Publikuota: 2012 gruodžio 01 Kategorija: Gyvenimas, Socialinė apsauga

gerumasSocialinėms problemoms spręsti būtina valdžios parama. Tačiau be artimųjų, kaimynų, bendruomenės žmonių gailestingumo, be jų savanoriškos pagalbos vargu ar įmanoma atkurti žmogaus pasitikėjimą savimi.

Šilutės katalikių moterų draugija daugiau nei dešimt metų bendradarbiauja su Danijos draugystės sąjunga Vilnius-Aalborg/Lietuva-Danija, kartu vykdydama projektą „Pagalba neturtingiausioms daugiavaikėms šeimoms Lietuvos kaimo rajonuose”. Su šia danų labdaringa organizacija bendradarbiauja dar šešios Lietuvos katalikiškos organizacijos.

Ši draugija gavo 50 vardinių siuntų remiamoms šeimoms, kurios parinktos suderinus su rajono Socialinės paramos skyriumi, geriausiai žinančiu šeimų socialines problemas. Daugiausia tai yra tvarkingai gyvenančios ir vaikais besirūpinančios, tačiau sunkiai besiverčiančios daugiavaikės šeimos.

Prieškalėdinė danų parama – naudinga, tačiau Katalikių moterų draugijos nuomone, ir mums visiems yra galimybė padėti skurstantiems savo bendruomenės žmonėms. Graži tradicija, pradėta 1999 m. prieš šv. Kalėdas, kai Socialinės paramos skyrius organizavo paramos surinkimą ir atvežimą į parduotuvę ,,Krautuvė“, kai rajono laikraščiai skelbė gerumo akciją, išaugo į geros valios žmonių nuolatinį rūpestį padėti kitam. Beveik kiekvieną pirmadienį ir trečiadienį šilutiškiai atveža gražiai supakuotus nebenaudojamus rūbus ar kitus buities reikmenis, o norintieji paramos atvyksta jų pasiimti.

Bendruomenės moralinių vertybių dėka Katalikių moterų draugijos darbas parduotuvėje ,,Krautuvė“ – būtina ir pakankama priemonė, galinti pilnai išspręsti šios paramos poreikį ir taip prisidėti prie šių dienų socialinių problemų sprendimo.

Šilutės katalikių moterų draugija

1 skaitytojų komentaras
stebetojas 2012 gruodžio 2d., 16:3078.61.235.47

Pagarbos verti šilutiškiai.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą