Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės „Šeimos skverą“ siūloma paskelbti nerūkymo zona

Publikuota: 2012 lapkričio 28 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Asociacija „Šilutės gražinimo draugija“ raštu kreipėsi į Šilutės rajono savivaldybės tarybą ir merę Daivą Žebelienę su prašymu oficialiai uždrausti rūkyti miesto vaikų jau pamėgtame „Šeimos skvere“ centrinėje Lietuvininkų gatvėje.

Šilutės r. savivaldybės ir Šilutės visuomenės sveikatos biuro jau kuris laikas vykdomoje apklausoje internete dėl nerūkymo zonų Šilutės mieste 22 proc. apklausoje dalyvavusių gyventojų jau pasisakė už draudimą rūkyti „Šeimos skvere“. Už nerūkymo zonų nustatymą Tilžės gatvės skvere ir miesto (H. Šojaus) dvaro parke balsavo po 10 proc. apklausos dalyvių, o 58 proc. mano, kad uždrausti rūkyti reikėtų visose prieš tai minėtose viešose vietose.

Šilutės gražinimo draugija taip pat pasisako už tai, kad mieste būtų patvirtinta kuo daugiau nerūkymo zonų, tačiau pirmenybę teikia tarp kraštotyros muziejaus ir kredito unijos šiemet pradėtam kurti „Šeimos skverui“. Ši vieša vieta gausiai lankoma vaikų, todėl, draugijos manymu, būtent čia pirmiausia reikia sukurti sveiką ir nuo žalingų įpročių apsaugotą aplinką.

Abejonių, kad „Šeimos skvere“ reikia uždrausti rūkyti, nekyla ir Šilutės r. savivaldybės merei D. Žebelienei, nei Savivaldybės gydytojui Mariui Bartkui. Tuo tarpu dėl kitų internetinėje apklausoje siūlomų nerūkymo zonų, merės manymu, dar reikėtų gerai pagalvoti ir išklausyti daugiau nuomonių.

Dėl nerūkymo zonų nustatymo mieste bus svarstoma Šilutės r. savivaldybės bendruomenės sveikatos tarybos posėdyje ateinantį pirmadienį, o galutinį sprendimą turės priimti Savivaldybės taryba.

Beje, merė D. Žebelienė šį rudenį ėmėsi iniciatyvos atkurti vaikų žaidimo aikšteles miesto gyvenamuosiuose kvartaluose .

Susiję str.: “Moters vadovaujama Šilutės savivaldybė gręžiasi į vaikus”

Rašyti komentarą