Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklai – laurai už aplinkos tvarkymą

Publikuota: 2012 lapkričio 23 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Parodoje „Mokykla 2012“ Vilniuje apdovanotos švietimo įstaigos – geriausiai tvarkomų Lietuvos mokyklų aplinkos apžiūros – konkurso nugalėtojos.

Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokykla pripažinta kaip viena geriausiai savo aplinka tvarkanti profesinio mokymo įstaiga.

Šis konkursas šiemet surengtas jau trečią kartą, jame dalyvavo 62 ikimokyklinio, bendrojo ugdymo mokyklos ir profesinio mokymo įstaigos iš 40 – ties savivaldybių. Profesinio mokymo įstaigos konkurse dalyvavo pirmą kartą.

Konkurso komisija šiemet didelį dėmesį kreipė į tai, kokia kuriama bendra kultūrinė erdvė, apžiūrėjo mokyklų muziejus.

Vertinimo komisijos narė, Švietimo ir mokslo ministerijos Neformalaus ugdymo ir švietimo pagalbos skyriaus vyr. specialistė Dalia Šiaulytienė sako, kad trejus metus vykstantys konkursai sukelia didelį mokyklų susidomėjimą. Nors mokyklos aplinką tvarko jau seniai, tačiau šis konkursas paskatino išradingesnes idėjas ir atidesnį darbą, nes jų pastangos pradėtos vertinti šalies mastu.

Be to, konkursas suformavo naują patirties sklaidos formą. Konkurso dalyviai šiemet lankėsi geriausiai tvarkomose mokyklose, domėjosi jų patirtimi. Savo mokyklos aplinką jie tobulino remdamiesi komisijos narių patarimais ir rekomendacijomis.

Konkurso nugalėtojams įteiktos atminimo lentos „Geriausiai tvarkoma mokyklos aplinka 2012“, albumas „Baltų menas“, jos taip pat apdovanotos sodo ir daržo įrankių rinkiniais.

Konkursą organizavo Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.

Parengta pagal Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Rašyti komentarą