Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutė rimtai užsimojo atgaivinti istorinį Šilokarčemos kvartalą

Publikuota: 2012 lapkričio 21 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Oficialioji Šilutė užsimojo atgaivinti istorinį miesto Šilokarčemos kvartalą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Oficialioji Šilutė užsimojo atgaivinti istorinį miesto Šilokarčemos kvartalą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Bent jau tokį įspūdį buvo galima susidaryti stebint pirmąjį darbo grupės Šilokarčemos renovavimo ir viešosios infrastruktūros rekonstrukcijos bei renovacijos programai parengti (pirmininkas Savivaldybės tarybos narys Arvydas Jakas) posėdį.

Šioje merės Daivos Žebelienės potvarkiu sudarytoje darbo grupėje taip pat yra Tarybos narys Saulius Stankevičius, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vygantas Kamarauskas (pirmininko pavaduotojas), Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Viktoras Bičkauskas, Ūkio skyriaus vadovas Sigitas Šeputis ir nepriklausomas architektas Egidijus Vidrinskas.

Darbo grupės nariai (iš kairės) V. Kamarauskas ir E. Vidrinskas su A. Čepiu.

Darbo grupės nariai (iš kairės) V. Kamarauskas ir E. Vidrinskas su kviestiniu posėdžio dalyviu A. Čepiu.

Pirmajame posėdyje taip pat dalyvavo merė D. Žebelienė, Planavimo ir plėtros skyriaus vedėjas Remigijus Budrikas, Tarybos narys, buvęs meras Virgilijus Pozingis ir projektavimo įmonės UAB „Nemuno deltos projektai“ direktoriaus pavaduotojas Antanas Čepys.

Nors šiai darbo grupei buvo pavesta parengti tik Šilokarčemos aikštės, Šilutėje vadinamos tiesiog senojo turgaus aikšte, atnaujinimo ir pertvarkymo programą, diskusijos metu išsirutuliojo mintis, kad (galimai) būsimų darbų geografiją reikėtų išplėsti.

Darbo grupės pirmininkas A. Jakas (dešinėje). Šalia jo merė D. Žebelienė ir R. Budrikas.

Darbo grupės pirmininkas A. Jakas (dešinėje). Šalia jo merė D. Žebelienė ir R. Budrikas.

Svarstyta netgi apie galimybę etapais atnaujinti visą centrinę miesto dalį, nuo mažųjų laivų uosto iki pat Tilžės gatvės. Tačiau galiausiai buvo apsistota ties teritorija, apimančia dalį Šilokarčemos kvartalo – senojo turgaus ir žuvų turgaus aikštės su greta esančiais pastatais bei Rusnės gatvė iki ligoninės – ir plotą, apribotą Klaipėdos, K. Kalinausko, Dariaus ir Girėno bei Lietuvininkų gatvių.

Manoma, kad būtų tikslinga skelbti idėjų, kaip atnaujinti šią teritoriją, kad ji taptų ne tik graži pažiūrėti, bet ir patraukli verslui bei kitai veiklai plėtoti, konkursą, prieš tai suformulavus pagrindinę mintį, paremtą pačių miestelėnų lūkesčiais.

Darbo grupė – jos sudėtį ketinama dar plėsti – jai pavestą užduotį turi atlikti iki kitų metų birželio 1 d.

Finansinių išteklių istoriniam Šilokarčemos kvartalui atgaivinti tikimasi sulaukti naujajame finansiniame laikotarpyje, pradedant 2014 m. Iki to laiko neprošal būtų paruošti visus reikalingus dokumentus.

Oresto Lidžiaus nuotr.

2 skaitytojų komentarai
Zymantas 2012 lapkričio 21d., 14:0377.79.62.110

Visu pirma turi buti sudarytas genprojektas konkreciai kuriems namams reikalingas kapitalinis renovavimas, kuriuos namus griauti kaip neatitinkancios formos urbanistinio atzvilgio, sutrioses netik isore, taciau net iki esancio fundamento. Esanciu saslavuno tipo medinius namus konstruoti is naujo nepazeidziant ju naturaliojo statinio buvio. Geodesistams parengti vietoves tyrima greziniais, ieskant giluminiu vandenu istekliu, pravesti modernius tinkamo vandens tiekima bustams. Senosios aikstes, pradedant nuo Turgaus g. 12 iki Uosto g. pradzios akmens grindini issaugoti dalinai atrestauruojant. o ne isnaikinti kaip kad yra jau padaryta buvusios turgavietes vietoje. Rusnes g. ties ligonine esanti tilteli rekunstruoti prapleciant ir prailginant iskeliant virs esamo auksciu dviems metrams, pries tai atverti buvusios Sysos vaga, kuria kadaise plaukijo netik laiveliai taciau ir motorines valtis, siuo metu cia ganosi gyvuliai, auga sodri zole. Tai didziulis darbas. Reiketu uztverti upes tekme iprastaja vaga ir nukreipti ja butent ta kur stugso storiausia velena su ganiavai tinkancia zole, jai paruosti tipo uztvankos siena ir atlikti meloravimo darbus kasant gilinant buvusios upes dugna, tuo paciu atlikti krantu betonavimo su pesciuju takais. tai atliekant tuo paciu pradeti ruosti upes uztvenkima iprastnes Sysos vaga. O kai bus paruosta upes vagos rekonstrukcija atidaryti Sysos upes tekme mazaja vaga, uztvenkiant iprastaja Sysos vaga. Mes turesime galimybe atverti upes dugno esamus simtmecio dumblus isvalydami tuom paciu pagilinus ir sutvirtinus krantus paleisti vel naujam nuostabiosios Sysos vandenis dziaugtis antnaujintu svariu dugnu ir betonine krantine. Darbu daug, bet kazkam mes paliksime nors tiek kiek galime daugiau ateities Silutes gyventojams, mes tai galime pamatyti savo darbo vaisiu siandiena rytoj ir gal po penkiolikos metu, jei visa tai pradesime daryti siandiena.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 9

Atsakyti

xx 2012 lapkričio 21d., 15:0485.206.53.5

Truksta nuoseklumo. Stai kazka cia mere apie strategini plana kalbejo, dabar apie Silokarcemos kvartala. Aisku, kiekvienas nori palikti savo pedsaka… Bet… Truksta ir platesnio poziurio. Ar nebus cia amziaus projektas?… Be to juk Silute ne vien tik Silokarcemos aikste. Ne vien i ja reikia investuoti. Be to, geriau tarybos nariai pradetu nuo to, kad ivaziavimai i Silute butu isvalyti ir sutvarkyti, kad miestas butu susitvarkes, kad namu fasadai butu atnaujinti ir t.t. Beveik kaip visada – koncentracija ties vienu tasku….

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 8

Atsakyti

Rašyti komentarą