Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės raudonkepuriečiai – renginių sukūry

Publikuota: 2010 kovo 25 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Z. Nausėdienės nuotr.Šilutės lopšelio – darželio „Raudonkepuraitė“ bendruomenė gyvena netradicinio ugdymo savaitės projekto „Paduok draugui ranką ir keliaukime į pasakėlę“ įdomių veiklų bei renginių sukūry.

Pavadinimas įdomus ir tarsi dviejų dalių – taip ir turi būti. Ši kovo savaitė, kaip ir kasmet mūsų įstaigoje, skirta teatrui, vienam iš svarbiausių vaikų raiškos ir saviraiškos ugdymo (si) metodo – teatro metodo taikymo netradicinio ugdymo veikloje bei LR VšĮ „Vaikų linijos“ inicijuotos   akcijos „Savaitė be patyčių“, kurioje mes dalyvaujame kartu su kitomis 500 Lietuvos ugdymo įstaigomis, parengtame veiksmų plano įgyvendinime.

Visą savaitę vaidiname vieni kitiems: Teatro savaitę atidarė Senelė (Birutė Parakininkienė) ir Diedukas (Laimutė Toleikienė). Jie sekė ne tik pasakas, bet ir dovanojo „Gerumo skrynelę“, kurioje daug gražių žodelių, šypsenėlių ir taisyklių: draugauti, padėti vienas kitam, užjausti, paduoti ranką ir pan…

Jie pakvietė pažiūrėti „Žirniukų“ grupės vaikų vaidinamą spektaklį „Kurmiuko kelnaitės“, kuriame daug pamokančių ir gražius tarpusavio santykius ugdančių situacijų. Spektaklį paruošė: auklėtoja Nijolė Petrošienė ir muzikos mokytoja Lina Liakšienė. Šis spektaklis dalyvavo rajono ikimokyklinių įstaigų teatro šventėje „Mažieji artistai“.

Kitomis dienomis mažieji raudonkepuriečiai grupėse diskutavo, piešė, analizavo apie gyvenimą be patyčių, be smurto, apie gerumą ir pagalbą vienas kitam.

Į veiklą įtraukti ir ugdytinių tėveliai – jie su savo atžalomis turėjo nupiešti piešinį „Saugi vaikystė“,  surengta paroda. Ketvirtadienis buvo skirtas vaikų savivaldos klubo „Tvarkiukas“ pamokėlėms. Tvarkiukai mokė mažesniuosius draugus tinkamai elgtis gamtoje, gatvėje, suvaidindami įvairias problemines situacijas, užbaigdami pasakant moralą.

Po tvarkiukų pamokėlių mažieji „Boružiukų“ grupės artistai su auklėtoja Birute Parakininkiene parodė nuotaikingos pasakos apie draugystę „Boružėlė liputė“ inscenizaciją.

Zenutė Nausėdienė, direktorės pavaduotoja ugdymui

Rašyti komentarą