Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės rajone mokiniai maitinami gerai

Publikuota: 2012 lapkričio 08 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (toliau – VMVT) specialistai apibendrino pastarųjų metų duomenis, surinktus tikrinant, kaip šalies mokyklose maitinami moksleiviai. Didžiausias dėmesys buvo skirtas valgyklų patalpų būklei, mokyklų dalyvavimui sveikos mitybos įpročius ugdančiose Europos Sąjungos finansuojamose programose, moksleivių maitinimo kokybei, draudžiamų maisto priedų ar neleistinų maisto produktų tiekimui.

Šilutė pateko tarp 13 rajonų, kuriuose remonto reikia 1 ar 2 mokyklų valgykloms. Užtat nė vienoje iš VMVT patikrintų pamario krašto mokymo įstaigų moksleivių maiste neaptikta nei neleistinų maisto priedų, nei iš viso draudžiamų maisto produktų.

Daugiausiai remontuotinų valgyklų yra Kupiškio rajone – 44 %, Varėnos rajone – 39 %, Radviliškio rajone – 29 %. Utenos, Akmenės, Prienų, Joniškio, Rokiškio rajonuose kapitalinio remonto reikia apie 20 %, o Vilniaus ir Šiaulių rajonuose – apie 7 % mokyklų valgyklų.

Užtat Pagėgių savivaldybėje ir dar 18 Lietuvos rajonų mokyklų valgyklose maistas gaminamas pagrindinius reikalavimus atitinkančiose patalpose, kurioms kapitalinis remontas nereikalingas.

Skaityti daugiau…

Rašyti komentarą