Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės mokyklos kasos išgrobstymo byla – teisme

Publikuota: 2012 lapkričio 08 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Buvusiai Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos buhalterei 48 metų R. P. gresia iki 8 metų nelaisvės – baudžiamoji byla dėl sukčiavimo, dokumentų klastojimo ir apgaulingai tvarkytos mokyklos buhalterinės apskaitos jau perduota Šilutės rajono apylinkės teismui.

Tuo tarpu buvusių šios mokyklos direktorės Nijolės Špadienės ir jos pavaduotojo ūkio reikalams galimai nusikalstamą veiklą dar vis tiria Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (toliau – FNTT) Klaipėdos apygardos valdyba.

FNTT Klaipėdos apygardos valdyba kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl buvusios Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos vyriausiosios buhalterės R. P., kuri įtariama fiktyviai mokykloje įdarbinusi savo seserį ir per kelis metus apgaule pastarajai išmokėjusi daugiau nei 35 tūkstančius litų atlyginimo.

„Atskleista, kad R. P. 2006 metų pabaigoje Šilutės Pamario pagrindinėje mokykloje 0,5 valytojos etato įdarbino savo seserį A. B., kuri realiai nedirbo ir nevalė mokyklos, bet darbo užmokestį į banko sąskaitą gaudavo, – rašoma FNTT šiandien pranešime. – Išaiškinta, kad 2007 metų gegužės mėn. įtariamoji R. P. suklastojo sesers prašymą įdarbinti ją dirbti 0,5 etato pastatų priežiūros darbininke Šilutės Pamario pagrindinėje mokykloje, o po kelių mėnesių – ir mokytojo padėjėja. Be to, nustatyta, kad jau kelis darbus neva dirbusi A. B. fiktyviai buvo įdarbinta dar ir kiemsarge ir inžiniere, o vėliau dar turėjo pavaduoti sergančią bibliotekininkę ir buhalterę“.

Tyrimo metu išaiškinta, kad kelis darbus Šilutės Pamario pagrindinės mokykloje fiktyviai dirbusi A. B. ne vienus metus per parą turėjo dirbti po 12–16 val. Paskaičiuota, kad suklastojusi prašymus priimti į darbą, pagal darbo užmokesčio apskaitos žiniaraščius vyriausioji buhalterė R. P. į savo sesers sąskaitą pervesdavo nuo 500 iki 1050 litų per mėnesį. Per kelis metus jai buvo išmokėta daugiau nei 35 tūkstančiai litų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šilutės r. apylinkės teismui. Už sukčiavimą, dokumentų klastojimą ir apgaulingai tvarkytą mokyklos buhalterinę apskaitą R. P. gresia iki aštuonerių metų nelaisvės, jos sesuo gali sulaukti švelnesnės bausmės.

Šilutės Pamario pagr. mokykla į teisėsaugos akiratį pakliuvo po 2010 metais šioje švietimo įstaigoje atlikto teminio audito.

N. Špadienė, jos pavaduotojas ūkio reikalams, vyr. buhalterė ir raštvedė dar prieš tai išėjo iš darbo.

Tais pačiais metais, nuo spalio 1 d., prie Pamario pagr. mokyklos vairo stojo buvęs Savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Jonas Bendžius.

Susiję str.: “Buvusiai mokyklos direktorei “kabina” 94 tūkst. litų”

Rašyti komentarą