Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Politinę migrantę teisingumas pasivijo Pagėgiuose

Publikuota: 2012 spalio 03 Kategorija: Aktualijos

D. Butvydienė į tarnybą Pagėgių savivaldybės administracijoje grįžta suteptu munduru. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)D. Butvydienė į tarnybą Pagėgių savivaldybės administracijoje grįžta suteptu munduru. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Buvusi Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, Komskio „tvarkietė“ Dainora Butvydienė į tarnybą Pagėgių savivaldybės administracijoje grįžta suteptu munduru.

Iki pastarųjų rinkimų į savivaldybių tarybas D. Butvydienė ketverius metus darbavosi Pagėgių savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigose. 2011 – ųjų vasarį ji buvo išrinkta į Šilutės r. savivaldybės tarybą, o gegužės 19 d. tuometinės Pozingio koalicijos balsais buvo paskirta į Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Tačiau po metų, artinantis perversmui Šilutės r. savivaldybėje, kažkas – gal politiniai oponentai? – atkasė, kad D. Butvydienės paskyrimo į direktoriaus pavaduotojus bei pareiginės algos dydžio nustatymo procedūrose dalyvavo ir pati Pagėgių šviesos Šilutėje skleidėja, ir apskundė ją Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (toliau – VTEK).

Šių metų birželio 13 d., griuvus Pozingio koalicijai, D. Butvydienė neteko darbo Šilutės r. savivaldybės administracijoje. Tačiau, kaip ir buvo galima numanyti, Pagėgių „tvarkiečiai“ savo bendrapartietės nepaliko be duonos kąsnio – parūpino jai darbą savo savivaldybės administracijoje.

Šiuo metu D. Butvydienė laikinai eina Architektūros, gamtosaugos ir paminklosaugos skyriaus vedėjo pareigas. Galutinai jose įsitvirtinti politikė tikisi po šį penktadienį įvyksiančio konkurso.

Tačiau konkurse į valstybės tarnybą Pagėgių savivaldybės administracijoje D. Butvydienė pasirodys jau suteptu munduru: mat VTEK vakar, spalio 2 d., nusprendė, kad ši politikė, dalyvaudama savo paskyrimo į Šilutės r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojus bei pareiginės algos dydžio nustatymo procedūrose, pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

Pagal šį įstatymą (15 str. 1 p.) tokie asmenys vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas. Aiškiau tarsi ir negali būti. Tačiau teisės žinovai šio įstatymo nuostatas interpretuoja skirtingai: vieni teigia manantys, kad VTEK sprendimas įsiteisės tik pasibaigus 30 dienų terminui jam apskųsti, todėl jis neturėtų sutrukdyti D. Butvydienei siekti karjeros valstybės tarnyboje. Tuo tarpu VTEK pozicija kategoriška: vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos, tai yra nuo spalio 2 d., šis žmogus negali būti skiriamas į pareigas Savivaldybės administracijoje. „Įstatymas jai nedraudžia dalyvauti konkurse, tačiau ji negalėtų būti paskirta į pareigas, – teigė telefonu D. Butvydienės bylą kuruojanti VTEK vyriausioji patarėja Laura Petrauskaitė. – Nebent teismas komisijos sprendimui uždėtų laikinus apribojimus“.

Tokio teismo sprendimo per vieną ar dvi dienas nepasiekti. Todėl pačios D. Butvydienės telefonu pasiteiravome, kaip ji ketinanti pasielgti.

Tačiau pašnekovė nesileido į ilgas kalbas: „Nematau priežasčių, kodėl turėčiau nedalyvauti konkurse, o dėl to, ar aš galiu, ar negaliu būti paskirta į pareigas, dar išsiaiškinsime“. Ir viskas.

Kažin, ar D. Butvydienę Pagėgiuose pasivijusiam teisingumui užteks jėgos ją dar ir paliesti?

Beje, D. Butvydienė šiuo metu vadovauja Traksėdžių rinkimų apylinkės komisijai.

11 skaitytojų komentarų
Nepartinis 2012 spalio 3d., 14:1388.118.191.58

Mano durna galva, kaip čia kažkas (Donchius) šiame portale bando įteigti, Budvytienė skiriama į žemesnes pareigas negu administracijos diretoriaus pavaduotojas. taigi įstatymas lyg ir nepažeidžiamas.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 18

Atsakyti

STT 2012 spalio 3d., 16:2984.15.185.235
Tai jau tikrai durna galva skaityk atidžiau Butvydienė nebe direktoriaus pavaduotoja.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 4

Atsakyti

Šilutiškė 2012 spalio 3d., 17:3478.61.10.253

Teko su D.Butvydiene bendradarbiauti jai būnant Šilutės savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigose. Labai gabi, atsakinga, dora politikė. Gaila, kad politika toks dalykas- verčia vieną – griūna visa komanda, ir niekas nežiūri į gabumus ar nuveiktus darbus. O Dainoros nusižengimas tolygus musės pirstelėjimui…Jei visi tik tiek tenusižengtų – Lietuva gyvuotų!

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 22

Atsakyti

Donchius 2012 spalio 3d., 18:005.20.104.232
O nepartinis kaip visada verkia.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 4

Atsakyti

Nepartinis 2012 spalio 4d., 09:2488.118.191.58

Donciau, tu visiškai teisus. Protigas žmogus visuomet apvažiuoja kelmą, ir duoda kvailiui kelią.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 4

Atsakyti

silutiskis 2012 spalio 3d., 20:4688.118.206.13
Pritariu silutiskei, tokia garbinga moteris, apskusta uz veiksma, kuris nieko is esmes nekeite. Dauguma gi prabalsavo, ir jei ji ir butu nebalsavusi, nuo to niekas nebutu pasikeite.
Bet gudrieji dabartines valdzios vyrai, atrado kad galima pasinaudoti VTEK malonybe ir gerai dirbanti zmogu ne tik ismesti is uzimamu pareigu, bet ir metams nusalinti nuo valstybes tarnybos… Gi smagu dirbti su kvailesniais…

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 10 Thumb down 7

Atsakyti

salin Komski 2012 spalio 3d., 20:5978.61.111.221
Partiniai be darbo nebuna, ar ir cia “tvarka ir teisingumas”. Komskis buvo antikorupcijos komisijoje tai ir zino, kad cia ne pazeidimas, o “tolygus musės pirstelėjimas”.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 2

Atsakyti

stebėtojas 2012 spalio 4d., 07:4978.61.235.47
Teko arogantiškumą, subjektyvų požiūrį į darbuotojus pastebėti. Ne tokia jau teisinga. Ar gali būti žmogus teisingas, jei jis visokiose pareigose dirba partiniu principu, bet ne pagal kompetenciją, ne pagal turimą išsilavinimą.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 20 Thumb down 4

Atsakyti

ne į temą, bet labai aktualu 2012 spalio 4d., 09:4181.7.78.91
patarkite arba padėkite,
gyvenu kaime. Kaimynai piktybiškai laiko palaida šunį, sako, kad nekanda, bet didelis – mindo mano augaliukus, šika man ant kiemo, suėda mano šuns maistą (nes mažas ir pririštas
ką daryti?
1. paskūsti kaimynus kokiai nors tarnybai, kad neprižiųri savo šuns (ar bus bent menkiausias poveikis? )
2.paskūsti kaimynus, kad pardavineje naminę dektinę?
3.paskūsti kaimynus, kad kas nakti brakonieriauja (gaudo žuvi tinklais be leidimo ir ja parduoda?
4. padėti pas save ant kiemo didelės koncentracijos žiurkių nuodu suviniotu į dešrą (ruduo nuodiju iš laukų pareinančias žiurkes)
tai ką daryti?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 0

Atsakyti

Aktualiai 2012 spalio 4d., 19:1678.61.57.176

Nusipirk katiną…
Bet prie ko čia teisingumas, skundimas, šuo (didelis ir šikantis, matomai daug), Pagėgiai ir straipsnio herojė?
Tai ką daryti jei nesusivokiu?…

O šiaip ne į temą, matomai galėjo dirbti ir Šilutėje, bet stebėtojas pastebėjo, ko gero, tiksliai.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Nepartinis 2012 spalio 4d., 20:0688.118.191.58
Pirmiausiai savo šunelį užregistruokirte seniūnijoje ir paskiepykite nuo pasiutligės. Tuomet kreipkitės į policiją. Jei kaimynas neturi pažinčių su Pupšiu policininkas gali paskirti baudą.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą