Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės rajonui teks atsitraukti nuo Kuršių nerijos

Publikuota: 2012 rugsėjo 20 Kategorija: Aktualijos

Dalis Nidos uosto statinių dabar patenka į Šilutės rajono teritoriją. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Dalis Nidos uosto statinių dabar patenka į Šilutės rajono teritoriją. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Vakarinę Kuršių marių pakrantę ruošiamasi perleisti Neringos savivaldybei.

Tai numatančiam Neringos, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono ir Šilutės rajono savivaldybių teritorijų ribų keitimo įstatymo projektui po pateikimo pritarė Seimas. Toliau šis dokumentas bus svarstomas parlamento komitetuose.

Šiuo metu rytinė Neringos savivaldybės administracinės teritorijos riba tapati Kuršių marių krantui, o kai kurie jos uostų ir prieplaukų statiniai patenka į Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono ir Šilutės rajono savivaldybių teritorijas. Todėl, kaip projekto aiškinamajame rašte teigia vidaus reikalų ministras Artūras Melianas, Neringos savivaldybė susiduria su problemomis tvirtinant ir plėtojant jau patvirtintus detaliuosius planus, registruojant nekilnojamąjį turtą, suteikiant adresus.

„Pakeitus Neringos, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono ir Šilutės rajono savivaldybių teritorijų ribas, bus sudarytos sąlygos plėtoti vandens turizmą, nelikus trukdžių Neringos savivaldybei vystyti detaliųjų planų sprendinius, bus planuojami ir įrengiami uostai ir prieplaukos, Savivaldybei bus sudarytos platesnės galimybės dalyvauti Europos Sąjungos finansuojamuose projektuose. Visos šios priežastys turės teigiamą įtaką verslo sąlygoms ir jų plėtrai,“ – teigiama įstatymo projekto aiškinamajame rašte.

Projekte numatyta, kad Neringos savivaldybei turėtų būti priskirta 46,36 hektaro Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijos dalis, 1644,57 hektaro Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijos ir 3170,1 hektaro Šilutės rajono savivaldybės teritorijos, kad Neringos savivaldybės administracinės teritorijos riba sutaptų su Kuršių nerijos nacionalinio parko ir jo zonų ribomis.

Seimus priėmus šį įstatymą dar šiais metais, jis įsigaliotų nuo 2013 – ųjų pradžios.

Susiję str.: „Mainais už dalį Kuršmarių Šilutė iš Neringos gaus daugiau lengvatų“

Rašyti komentarą