Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

EP komitetas pritarė Z. Balčyčio pataisoms dėl Baltijos jūros regiono strategijos

Publikuota: 2010 kovo 23 Kategorija: Naujienos

Z.BalcytisAntradienį Europos Parlamento Transporto ir turizmo komitete buvo balsuojama dėl EP nuomonės projekto dėl Europos Sąjungos Baltijos jūros regiono strategijos ir makroregionų vaidmens būsimoje sanglaudos politikoje. Šešėliniu S-D politinės frakcijos pranešėju nuomonės projektui buvo Europos parlamentaras iš Lietuvos Zigmantas Balčytis.

“Džiaugiuosi, kad nuomonės rengėjas atsižvelgė ir palaikė mano pateiktus pasiūlymus. Tai reiškia, kad, jeigu dokumentui , kurį rengs regioninės plėtros komitetas, bus pritarta EP plenarinėje sesijoje, Baltijos regionas galės tikėtis daugiau ES institucijų dėmesio ir pagalbos įgyvendinant svarbius regioninius turizmo, aplinkosaugos ir transporto infrastruktūros projektus, kaip “Rail Baltica” ir kt.”, – sako Z. Balčytis.

Z. Balčyčio pataisose siūloma įtraukti visas pakrančių valstybes į veiklą, susijusią su efektyvaus, sąveikiojo visos Europos transporto sektoriaus plėtra, kurioje būtų naudojama ir gerinama visa turima infrastruktūra, ypač geležinkelių, jūrų ir vidaus vandenų transporto.

Siūlyme taip pat akcentuojamas transeuropinės transporto sistemos vystymo poreikis Baltijos jūros regione, siekiant sudaryti sąlygas regiono prieinamumui ir patrauklumui bei sujungiant Baltijos jūros regioną su Europos transporto tinklu.

Z. Balčyčio nuomone, Europos Komisija ir toliau turėtų atlikti nuolatinę prioritetinių projektų vykdymo priežiūrą bei skirti reikiamą finansavimą greitesniam jų įgyvendinimui.

Pataisose taip pat atkreipiamas dėmesys, kad Baltijos šalių išskirtinė geografinė padėtis suteikia galimybes aktyviau plėtoti ryšius ir su kaimyninėmis ne ES šalimis, bei pabrėžia turizmo svarbą Baltijos regiono ekonomikai.

Šiame dokumente pirmą kartą akcentuojama ES vežėjų problema prie Rusijos sienos, kurią siūloma spręsti ne atskirų valstybių narių, bet visos Bendrijos pastangomis.

balcytis.lt

Rašyti komentarą