Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pamario medžiotojams nuo šiol vadovaus moteris

Publikuota: 2012 rugsėjo 20 Kategorija: Šilutėje

N. Endrikaitienė tapo pirmąja Lietuvoje rajoninės medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininke moterimi. (Oresto Lidžiaus nuotr.)N. Endrikaitienė tapo pirmąja Lietuvoje rajoninės medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininke moterimi. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šilutiškė medžioklės žinovė Nijolė Endrikaitienė tapo pirmąja Lietuvoje rajoninės medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininke moterimi.

N. Endrikaitienė į Šilutės rajono medžiotojų ir žvejų draugijos (toliau – MŽD) pirmininkus išrinkta šį trečiadienį draugijos valdybos sprendimu. Ji šiose pareigose pakeitė anapilin išėjusį ilgametį pamario krašto medžiotojų ir žvejybos mėgėjų vadovą Stanislovą Būdvytį.

Naujoji draugijos pirmininkė Šilutės rajono MŽD veikloje dalyvauja nuo 1980 metų: iš pradžių ji čia darbavosi žuvininkės pareigose, o 1998 – iais buvo paskirta medžioklės žinove.

N. Endrikaitienė tikina, kad pirmininko pareigos jos negąsdina – esą tiesiog nuo šiol jai vienai teks rūpintis visais draugijos reikalais.

„Valdyba manim pasitikėjo. Pamėginsiu, ir žiūrėsim, kaip seksis, – šypsosi Šilutės rajono MŽD pirmininkė. – Kita vertus, pirmininkas teatlieka techninį darbą, o visus sprendimus priima valdyba. Todėl tikiuosi, kad viskas bus gerai“.

Šilutės rajono MŽD priklauso 17 medžiotojų klubų ir 2 būreliai. Jų veikloje dalyvauja beveik 700 medžiotojų, iš jų 5 – moterys.

N. Endriukaitienė irgi medžiotoja, tačiau į tikrą medžioklę teigia išsiruošianti labai retai.

„Esu dalyvavusi medžioklėje tykojant. Tačiau to potraukio neturiu. Man labiau patinka ramiai pabūti gamtoje, maitinti žvėrelius, – prisipažįsta draugijos pirmininkė. – Bet pasaulyje taip jau yra, kad kažkas turi vykdyti laukinių žvėrių atranką. Tam ir yra medžiotojai“.

Dauguma pamario krašto medžiotojų, anot N. Endrikaitienės, – sąžiningi ir padorūs žmonės. Tačiau yra ir… Bet tai jau kita tema.

N. Endrikaitienė į Šilutės rajono MŽD pirmininkus išrinkta ketverių metų kadencijai.

3 skaitytojų komentarai
Nepartinis 2012 rugsėjo 20d., 08:5388.118.191.58

Laukinių žvėrių atranka tokia: išnaikina vilkus, po to patys medžiotojai tampa plėšrūnais. Kažin kodėl jie vilkų darbo neatlieka, negaudo bebrų? Mat nenaudinga,daug vargo.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 8

Atsakyti

. 2012 rugsėjo 20d., 19:1378.61.57.176

Nesamonė

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 2

Atsakyti

L.A. 2012 rugsėjo 20d., 22:455.20.106.18

Nežinau.Kaip man ,tai geriau boba laive,negu boba medžioklėje.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą