Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Sklypo Šilutės olimpiečiui idėja nepramušė valdžios sienos

Publikuota: 2012 rugsėjo 19 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

V. Pavilonio manymu, boksininkas E. Petrauskas ir jo treneris V. Murauskas nusipelnė nemokamai gauti žemės sklypus namui statyti. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)V. Pavilonio manymu, boksininkas E. Petrauskas ir jo treneris V. Murauskas nusipelnė nemokamai gauti žemės sklypus namui statyti. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės tarybos nario, buvusio mero pavaduotojo „tvarkiečio“ Vaido Pavilonio pastangos papildomai premijuoti Londono olimpinių žaidinių medalio laimėtoją, boksininką Evaldą Petrauską ir jo pirmąjį trenerį Vincą Murauską, skiriant jiems žemės sklypus namams statyti Šilutės mieste arba priemiestyje nuėjo perniek.

Deja, neapsieita be merei Daivai Žebelienei, skaičiuojančiai paskutines pirmojo 100 – dienio prie Savivaldybės vairo dienas, ir visai jos komandai garbės neteikiančio, švelniai tariant, nesusipratimo.

V. Pavilonis beveik prieš mėnesį raštu kreipėsi į Savivaldybės vadovybe su pasiūlymu artimiausiuose komitetų ir Tarybos posėdžiuose apsvarstyti galimybę ir paruošti sprendimo projektą dėl E. Petrausko ir V. Murausko apdovanojimo žemės sklypais, suformuotais miesto arba priemiesčio teritorijoje.

Tačiau į šį politiko kreipimąsi nebuvo deramai sureaguota: jis nė nebuvo įtrauktas į antradienį įvykusio Ekonomikos ir finansų komiteto darbotvarkę, paaiškinus, kad oficialus atsakymas visiems Tarybos nariams jau išsiųstas elektroniniu paštu.

Ir greičiausiai tai buvo smulkus melas, nes Savivaldybės merė D. Žebelienė Tarybos nariams skirtą raštą „Dėl olimpiečių apdovanojimo“, kuriame teigiama, kad žemės sklypų skyrimas boksininkui ir jo treneriui prieštarautų valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir dosponavimo juo įstatymui, pasirašė tik šiandien, tai yra trečiadienį…

Natūralu, kad V. Pavilonį toks rajono valdančiųjų elgesys užgavo.

„Čia informacijos slėpimas, Tarybos narių iniciatyvos ignoravimas, melas į akis, – neslepia pasipiktinimo buvęs vicemeras, kuris, beje, pats būdamas valdžioje, irgi iš oponentų sulauktavo visokių priekaištų ir pastabų. – Bet tokia yra Šarūno (Š. Laužiko – red. pastaba) praktika – rasti 20 atsakymų, kaip nedaryti, kad nereikėtų ieškoti dviejų būdų, kaip padaryti. Galbūt kiti prie to jau priprato, bet aš tai tikrai ne. Todėl neketinu viso tai taip palikti“.

V. Pavilonis neatmeta galimybės, kad kreipsis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (toliau – VTEK) dėl viešai išsakyto melo. „Nes jeigu taip bus ir toliau, tai bus absurdas ir trukdymas Tarybos nariams dirbti savo darbą – atstovauti ne koalicijai ar kam nors kitam, bet savo rinkėjams,“ – teigė Tarybos narys.

V. Pavilonis po VTEK didinamuoju stiklu norėtų pakišti ne tik dabartinį mero pavaduotoją Š. Laužiką, bet ir Arvydą Jaką, kuris, Šilutės „tvarkiečių“ lyderio manymu, taip pat nusipelnė etikos sargų dėmesio dėl galimai melagingų pasisakymų vakarykščiame komiteto posėdyje.

Beje, V. Pavilonis teigia žinantis atvejį, kai Panevėžio savivaldybės taryba kreipėsi į Vyriausybę dėl sportininko apdovanojimo žemės sklypu, ir jis buvo skirtas…

Šilutės r. savivaldybė E. Petrauskui už pasiekimus Londono olimpiadoje skyrė 1200 litų premiją, V. Murauskui – 600 Lt.

Ne į temą

Kūrybinės kančios…

Oresto Lidžiaus nuotr.

12 skaitytojų komentarų
šilutiškė 2012 rugsėjo 19d., 13:2788.119.138.20
Man kaip šio miesto gyventojai gėda, kad mūsų savivaldybės tarnautojai tokias sumas skyrė. Kanceliarinėms prekėms , reikia manyti, sau pasiskyrė didesnes sumas. Už tokius nuopelnus Evaldas tikrai vertas didesnio apdovanojimo, kad ir žemės sklypo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 14

Atsakyti

pakalne 2012 rugsėjo 19d., 13:4982.135.211.147
kam jiem tas sklypas, parduos ir viskas. Evaldui namo Siluteje nereikia.Dar sodo sklypa pasiulykit. Normalia pinigine premija ir visi bus patenkinti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 23 Thumb down 9

Atsakyti

silutiske 2012 rugsėjo 19d., 15:585.20.105.25
Olimpiečiui ir jo treneriui sklypo gaila…o ponams Skutulams įsibrauti į Šilutės senamiestyje esantį kiemą ir “sukurbtu” gremėzdišku visiškai prie architektūros netinkančiu statiniu “dusinti” tenykščius gyventojus bei gadinti miesto vaizdą niekas nesukliudė. Aš ten negyvenu, tačiau, kai einu pro šalį, skaudančia širdimi nusigręžiu. Nėra teisybės…todėl nenuostabu, kad nusipelniusiems Šilutei ir Lietuvai žmonėms sklypui Šilutėje nėra vietos.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 31 Thumb down 7

Atsakyti

Anevas 2012 rugsėjo 19d., 18:4378.61.237.27
Nesinori tikėti,kad merė D.Žebelienę,Š.Laužikas ar A.Jakas nenorėtu pagerbti boksininko ar jo visų gerb. trenerio V.Murausko?Bet buvęs vicemeras V.Pavilonis “permokėjo už kurą 900tūst.lt kai ėjo savo pareigas(ir nieko tokio,kad visi daugiau mokėjo!neturi savivaldybė lėšų dabar).Dabar prieš rinkimus sklypus dovanoti,o gal ryt pasiūlys ir Šojaus dvarą padovanoti?Čia priešrinkiminis populizmas,iki rinkimų agitacijos turbūt kol Evaldas medalio nelaimėjo nei V.Pavilonis ,nei A.Valiskas nežinojo kas boksas yra,kaip varžybos vyksta ?su slidėmis ar su kamuoliu?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 23 Thumb down 4

Atsakyti

Silutiskis 2012 rugsėjo 19d., 19:0078.61.182.44

Nenuotabu kad nepraleido sio pasiulymo, gi jei nesi prie valdzios, jie tau atvirai parodys spyga. Opozicija pasiule paprasta ir neskausminga zingsni, kaip prasiskolinusiai savivaldybei, deramai pagerbti musu olimpieti. Bet va valdzios veikejai neislipantys is laikrasciu pirmuju puslapiu, pabijojo kad gi ne jie o kazkas is buvusiu kolegu bando atlikti gera darba. Neduok dieve kazkas uztemdys ju placias sypsenas…. gi jie dabar herojai galintys praskolinti ir taip kiaura budziata….

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 22

Atsakyti

Nepartinis 2012 rugsėjo 19d., 19:2788.118.191.58

Savivaldybei nei žemės sklypo gaila nei ką. Tiesiog ne tas pasiūlė. Jei tarkim būtų pasiūlęs Šarūnas sklypai jau būtu atmatuoti.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 18

Atsakyti

nuomone 2012 rugsėjo 19d., 19:3178.61.28.171
tu premiju butu geriau jau visai nedave nes dabar kaip pasityciojimas atrodo… geda…

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 13 Thumb down 10

Atsakyti

xxx 2012 rugsėjo 19d., 20:1884.15.183.206

O gal geriau reikėtų susimesti ir boksininkams pastatyti skulptūrą…

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 14

Atsakyti

papolitikuojantis 2012 rugsėjo 19d., 20:5788.118.204.23
Geriau būtų neprašęs tų sklypų dovanoti. Metus dirbo vicemeru ir nesužinojo, kad įstatymas neleidžia dovanoti sklypų, merei užteko mėnesio, kad atsakytu neišmanančiam. Ech Vaidai, ir vėl pro šalį.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 31 Thumb down 3

Atsakyti

Taip, 2012 rugsėjo 20d., 09:1378.61.35.108
tikrai Evaldui ne žemės sklypas Šilutėje rūpi, o pažadėtas auksinis raktelis iš Buratino rankų…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 1

Atsakyti

katrė 2012 rugsėjo 20d., 19:0378.61.81.19
Pagarbą sunku užsitarnaut, bet prarasti galima greitai..manau gimnazistų tėvai jau susidūrė koks gali būti Evaldas…nenorėčiau jo sklypo kaiminystėje…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Atsakyti

as 2012 rugsėjo 23d., 15:3378.61.159.76
reiketu rupintis geresniu zmoniu gyvenimu ,one svaistyti bereikalingai pinigai,sauke nera pinigu o dar priedum siulo sklypus ,

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą