Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Etika: S. Stankevičius ir J. Purlys – švarūs, A. Čeponis – ne visai

Publikuota: 2012 rugsėjo 18 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

J. Purlys ir A. Čeponis (antras ir trečias iš kairės). (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)J. Purlys ir A. Čeponis (antras ir trečias iš kairės). (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (toliau – VTEK) devynis mėnesius trukusį trijų Šilutės rajono savivaldybės tarybos narių – Sauliaus Stankevičiaus, maždaug prieš metus dalyvavusio Tarybos komitete svarstant galimai jam asmeniškai naudingą sprendimo projektą dėl VšĮ „Pasienio žuvys” būstinės perkėlimo į jam priklausančios UAB „Neringos kelias“ patalpas, ir Jono Purlio bei Algimanto Čeponio, atsisakiusių S. Stankevičių už tai svarstyti Savivaldybės tarybos etikos komisijoje, – elgesio tyrimą baigė išteisinamuoju sprendimu.

S. Stankevičių etikos sargams praeitų metų rudenį apskundė keturi Šilutės r. savivaldybės tarybos nariai, tuo metu buvę opozicijoje – Algirdas Balčytis (LSDP), Vincenta Bubilienė, Birutė Kleinaitė ir Albina Bumblauskienė (visos trys iš TS-LKD).

Pastarieji politiko etikos pažeidimą įžvelgė ir S. Stankevičiaus viešuose pasisakymuose apie jam priklausančios UAB “Statybų valdymo sprendimai” vykdomus Žemaičių Naumiesčio muziejaus pastato rekonstrukcijos darbus.

S. Stankevičius. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

S. Stankevičius. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

VTEK, išnagrinėjusi šį pamario politikų ketverto pranešimą, nusprendė pavesti tuometiniam Šilutės r. savivaldybės merui Virgilijui Pozingiui įvertinti S. Stankevičiaus veiksmus. Meras VTEK pavedimą savo ruožtu perdavė nagrinėti Šilutės r. savivaldybės etikos komisijai.

Tačiau pastaroji praeitų metų spalio pabaigoje vykusiame posėdyje VTEK pavedimą nusprendė atmesti, prisidengusi Tarybos veiklos reglamente įtvirtintu komiteto posėdžio apskundimo terminu, kurį S. Stankevičiaus oponentai neva sugebėjo pražiūrėti.

Tačiau VTEK tokio motyvo atmesti jos pavedimą pasirodė per maža. Todėl komisijoje buvo priimtas sprendimas pradėti tyrimą dėl A. Čeponio ir J. Purlio, tuometinių Savivaldybės tarybos etikos komisijos narių, veiksmų atitikties viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimams.

Tuo pat metu VTEK pradėjo tyrimą ir dėl S. Stankevičiaus dalyvavimo svarstant galimai jam palankų Tarybos sprendimo projektą.

Šį antradienį komisija šiuos tyrimus nutraukė. „Nesant pagrįstų duomenų, kad šių asmenų elgesys gali prieštarauti įstatymo (viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo – red. pastaba) reikalavimams, tyrimas nutrauktas,“ – rašoma VTEK pranešime.

Tad S. Stankevičius su J. Purliu išliko švarūs. Tuo tarpu A. Čeponis – ne visai: mat šių metų rugpjūtį ta pati komisija nusprendė, kad pastarasis politikas supainiojo viešuosius ir privačius interesus, kai Taryboje priiminėjo sprendimus, susijusius su jo gydymo įstaigos darbu.

Susiję str.: “VTEK: A. Čeponis ir D. Pundžius supainiojo interesus”

Rašyti komentarą