Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Rinkimų tvarkdarius Šilutėje lydi nesusipratimai

Publikuota: 2012 rugsėjo 11 Kategorija: Aktualijos, Seimas 2012

R. Steponkus: 'Per 2008 – ųjų Seimo rinkimus įstatymas nedraudė policijos pareigūnams dalyvauti rinkimų komisijų veikloje...' (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)R. Steponkus: 'Per 2008 – ųjų Seimo rinkimus įstatymas nedraudė policijos pareigūnams dalyvauti rinkimų komisijų veikloje...' (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės seniūno liberalcentristo Raimondo Steponkaus vadovaujama Šilutės – Pagėgių vienmandatės apygardos rinkimų komisija „įsigudrino“ pirma – anksčiau už rinkimuose dalyvaujančias partijas – pažeisti Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų įstatymą.

Vos prieš savaitę, praeitą antradienį, Šilutėje buvo prisaikdinti Šilutės – Pagėgių apygardos apylinkių rinkimų komisijų pirmininkai, o šiandien apygardos rinkimų tvarkdariams jau teko taisyti savo darbo broką: komisijai visai netikėtai paaiškėjus, kad šių metų spalio 14 d. rinkimų komisijų veikloje negali dalyvauti statutiniai pareigūnai, teko nutraukti Barvų apylinkės rinkimų komisijos pirmininkės, Šilutės policijos pareigūnės Dainos Fetingienės įgaliojimus.

Šilutės rajono savivaldybės merės Daivos Žebelienės siūlymu ir apygardos rinkimų komisijai pritarus, Barvų apylinkės rinkimų komisijos pirmininku šiandien buvo paskirtas Egidijus Fetingis.

Iš rinkimų tvarkdarių dėl tos pačios priežasties buvo išbraukta ir viena Žemaitkiemio apylinkės rinkimų komisijos narė.

R. Steponkus po komisijos posėdžio teisinosi, jog taip nutiko todėl, kad per 2008 – ųjų Seimo rinkimus įstatymas nedraudė policijos pareigūnams dalyvauti rinkimų komisijų veikloje, o įstatymo pažeidimą dabar padėjusi išaiškinti pati policija, gavusi D. Fetingienės prašymą leisti jai pasidarbuoti apylinkės rinkimų komisijos pirmininke. Ir ką čia bepridursi…

Tačiau tai dar ne visos Šilutės – Pagėgių apygardos rinkimų tvarkdarių bėdos. Šio antradienio posėdyje paaiškėjo, kad prieš savaitę prisaikdinta Grabupių apylinkės rinkimų komisijos pirmininkė Stasė Stragauskienė staiga pakeitė savo planus ir išsiruošė į užsienį. Iš apygardos rinkimų komisijos gautų dokumentų dalį ši Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė perdavė kažkokiam Mariui, dalis liko jos namuose. Į apygardos rinkimų komisijos narių skambučius telefonu S. Stragauskienė šiandien neatsiliepė. Todėl į posėdį atvykusiai jos įgaliojimų perėmėjai Elenai Klimašauskaitei apygardos rinkimų tvarkdariai neturėjo ką perduoti….

Susiję str.: “R. Steponkus: „VRK duoda litą, o nori visko labai daug…“”

Ne į temą

Į Šilutę vėl atvyko cirkas!

Oresto Lidžiaus nuotr.

1 skaitytojų komentaras
hhm 2012 rugsėjo 12d., 09:2882.135.197.28
tai Fetingienė ir savivaldybės rinkimuose dalyvavo

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą