Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Seimo pirmininkė klibina K. Komskio kėdę (papildyta)

Publikuota: 2010 kovo 23 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

O. Lidžiaus nuotr.O. Lidžiaus nuotr.

LR Seimo pirmininkė Irena Degutienė siūlo atleisti vangiai dirbantį opozicijos deleguotą Antikorupcijos komisijos pirmininką tvarkietį Kęstą Komskį, pranešė lrt.lt.

Buvusio Pagėgių savivaldybės mero K. Komskio neveiklumas, ryšiai su abejotinos reputacijos žmonėmis paskatino parlamento vadovę kreiptis į opozicinių frakcijų vadovus svarstyti galimybę Seimo Antikorupcijos komisijai pateikti kitą –veiklų ir nepriekaištingos reputacijos kandidatą į šios komisijos pirmininko vietą.

Pagal Seimo statutą Antikorupcijos komisijos pirmininką siūlo opozicija.

Seimo Pirmininkė pabrėžia, kad visuomenė ir Seimo nariai ne kartą Antikorupcijos komisijos veiklą įvertino blogai. I. Degutienės nuomone, komisijos veikla svariai priklauso nuo komisijos pirmininko darbo, nuo jo požiūrio ir sugebėjimo organizuoti darbą, nuo jo užsitarnauto autoriteto visuomenėje.

Seimo Pirmininkė priminė, kad dar pernai rudenį, sakydama kalbą Seimo pirmųjų darbo metų sukakties proga, pažymėjo, jog Seimas prastokai vykdo Konstitucijos jam suteiktą prievolę vykdyti parlamentinę kontrolę, kad patiems Seimo nariams tenka nemaža atsakomybės dalis dėl vangios kovos su korupcija ir šešėline ekonomika, kad Seimo Antikorupcijos komisijos veikla dažnai yra pernelyg vangi ir neatnešanti konkrečių ir piliečių laukiamų rezultatų.

Parlamento vadovė pabrėžia, kad Seimas ir Vyriausybė dar pernai kovą su korupcija paskelbė vienu iš svarbiausių prioritetų, tačiau iki šiol aiškiai matomų teigiamų pasiekimų kovoje su korupcija nėra.

“Pastaruoju metu Prezidentė ir Vyriausybės vadovas išsakė nemažai priekaištų tarnyboms, kurių paskirtis kovoti su korupcija. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas pranešė turįs informacijos apie didelio masto kontrabandines ir kitokias nelegalias lėšas, iš kurių finansuojamos politinės partijos, turinčios įtakos rajonuose šalia Kaliningrado srities.

Žiniasklaida ta proga priminė, kad minimame regione yra Pagėgių savivaldybė, kad dabartinis Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas K. Komskis yra buvęs Pagėgių savivaldybės meras. Taip pat priminta K. Komskio ryšiai su abejotinos reputacijos žmonėmis, kad 2006 m. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra pripažinusi K. Komskį pažeidus Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą”, – rašoma I. Degutienės rašte opozicinių frakcijų vadovams.

Seimo Pirmininkės nuomone, Antikorupcijos komisijos pirmininkui nedera viešai girtis žinant, kaip veikia kontrabandinė sistema, kas jai vadovauja ir nesiimti jokių veiksmų.

K. Komskis ginasi

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis nesutinka su Seimo pirmininkės Irenos Degutienės kaltinimais dėl vangaus darbo. Jis nemano, kad jo vadovaujama Seimo Antikorupcijos komisija blogai dirba, pranešė ve.lt.

“Matyt, užmynėme ant skaudžių dalykų, nes pradėjome domėtis ministro K. Starkevičiaus veiksmais, padėtimi Sveikatos apsaugos ministerijoje ir kitais dalykais. Atliekame tikrai daug darbų, komisijoje turint tik 3 darbuotojus”, – žurnalistams sakė K. Komskis.

Politikas sako turįs savo “Tvarkos ir teisingumo” frakcijos palaikymą. “Jeigu tikrai įrodys, kad reikia atsistatydinti, tai atsistatydinsiu. Frakcija palaiko mane”, – sakė K. Komskis.

Jis nesutinka ir su įtarimais dėl esą ryšių su abejotinos reputacijos žmonėmis.

“Jeigu būtų įtarimai, jie būtų ir pasakyti. Kadangi bendromis frazėmis jau kalba antrą savaitę, tai, manau, nieko ir neturi”, – sakė K. Komskis.

2 skaitytojų komentarai
mhm 2010 kovo 23d., 17:1678.59.139.89

vadinasi pradejo dirbti uztat ir klibina

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

Virgis 2010 kovo 23d., 22:1988.118.30.16

Kas jau kas bet mes vietiniai zinome to pono ‘”darbo” metodus perkant balsus, nematant kontrabandos ir t.t.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą