Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Koplytėlės vidaus remontas – jau greitai (nuotr.)

Publikuota: 2012 rugpjūčio 30 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokykla moksleivių rudeninės praktikos metu, rugsėjo – spalio mėnesiais, senųjų Šilutės miesto kapinaičių koplytėlėje pertinkuos vidaus sienas, nudažys medines lubas, paremontuos grindis, išvedžios laidus patalpų apšvietimui, atliks kitų darbų.

Ketvirtadienį priešpiet į senųjų Šilutės miesto kapinaičių, kuriose palaidota daug vokiečių kilmės (ir ne tik) krašto gyventojų, koplytėlę rinkosi šio paveldo objekto sutvarkymu suinteresuoti asmenys: seniūnijos ir Šilutės gražinimo draugijos atstovai, Šilutės evangelikų liuteronų parapijos kunigas Remigijus Šemeklis. Čia jie kartu su Turizmo ir paslaugų verslo mokyklos vadovais ir specialybių mokytojais aptarė planuojamus atlikti darbus.

Mokyklos direktorius Pranas Avižinis informavo, kad paruošiamuosius darbus būtų galima pradėti antrą rugsėjo savaitę.

Pinigų koplytėlės vidaus remontui surinko Vokietijos Beveršteto miesto vokiečių – lietuvių draugija su buvusiu šio miesto meru Martinu Bensenu (Martin Bensen) priešakyje – 1698,50 eurų jau pervesta į Šilutės gražinimo draugijos sąskaitą Šilutės kredito unijoje.

Dar 300 eurų, taip pat surinktų iš Vokietijos geradarių, – koplytėlės langams – Šilutės gražinimo draugijai čia pat, koplytėlėje, perdavė Šilutėje jau kuris laikas gyvenanti Brigita Čigirač.

Atnaujintoje koplytėlėje galėtų būti sudėti kapinaičių kryžiai ir tvorelės, kuriuos apsaugoti nuo metalo rinkėjų nėra kitokios galimybės, taip pat galėtų būti įrengta ir ekspozicija.

Susiję str.: „Telkiamos tarptautinės pajėgos Šilutės paveldui tvarkyti“

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą