Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutė bendradarbiaus su Jūrų muziejumi

Publikuota: 2012 rugpjūčio 28 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Vakar Šilutės rajono savivaldybės merė Daiva Žebelienė priėmė Lietuvos jūrų muziejaus direktorę Olgą Žalienę bei ryšių su visuomene skyriaus vedėją Renatą Būdvytienę. Merė su viešniomis pasikeitė atminimo dovanomis, kalbėjosi bendradarbiavimo klausimais.

Šiuo metu Jūrų muziejus vykdo du didelės apimties ilgalaikius projektus, kuriuose kviečiami dalyvauti ir šilutiškiai. Projektai jau turi savo veidą ir patirtį, yra įdomūs, interaktyvūs, šiuolaikiški ir patrauklūs ypač jaunimui. Projektų tikslai – užtikrinti marinistinės kultūros sklaidą tolimuosiuose Lietuvos regionuose, mažinti kultūrinę bei socialinę atskirtį.

Pirmas edukacinių vienos dienos stovyklų projektas, kuriame kitais metais yra kviečiami dalyvauti Šilutės rajono mokyklų moksleiviai vadinasi „Susitikime prie Baltijos“. Jau įvykusiame projekte dalyvaujančių klasių moksleiviai 6 mėnesius kūrė ir siuntė į Lietuvos jūrų muziejų „Laišką jūrininkui“, kurį buvo galima pateikti ne tik tradicine, bet ir videofilmo, fotografijų, esė, piešinių ar kita pasirinkta išraiškos forma. Moksleiviai, pateikę laiškus jūrininkui, atitinkančius visus vertinimo kriterijus, nemokamai apsilankė Lietuvos jūrų muziejuje bei dalyvavo edukacinėje veikloje.

Geriausių darbų autoriai – 6 klasės – birţelio 8 d. pakartotinai nemokamai apsilankė Lietuvos jūrų muziejuje ir dalyvavo Vandenyno dienai skirtame edukaciniame renginyje. 40 proc. dalyvių Lietuvos jūrų muziejuje, tiek prie Baltijos jūros apsilankė pirmą kartą, tik šio projekto dėka.

Kitas projektas „Mano jūra – tolima ir artima“ buvo sėkmingai įgyvendintas ir bus tęsiamas kitais metais.

Projekto idėjai pritarė, aktyviai veiklose dalyvavo ir sklaidai tarpininkavo įvairios institucijos, tarp jų ir Jūrų kapitonų klubas bei Šilutės r. savivaldybė. Mielai dalyvauti sutiko ir projekto idėją gyrė atlikėjas E. Sipavičius.

Pravesti užsiėmimai mokyklose, vakaronės regionų bendruomenėms, kuriose dalyvavo per 400 žmonių. Panašaus efekto tikimasi ir kitais metais.

Vykstant Šilutės žuvienės čempionatui šio projekto edukaciniai ir pramoginiai elementai bus taip pat pristatyti šilutiškiams.

Šilutės rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus inf.

Rašyti komentarą