Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Burlaivių regatos Nemuno deltoje šiemet nebus

Publikuota: 2012 rugpjūčio 17 Kategorija: Gyvenimas, Pranešimai

Klubo „Marių burės” nuotr.Regatos organizatorius su giliu liūdesiu praneša, kad 2012 metų Nemuno deltos burinių laivų regata „Marių burės“ neįvyks. Organizatorius labai atsiprašo visų, planavusių dalyvauti šioje regatoje ar net turėjusių vilties joje nugalėti.

Tokį sprendimą lėmė visa eilė veiksnių. Tarp pagrindinių norėčiau paminėti: Regata pirmiausiai buvo sumanyta kaip klubo vidinė pramoginė; Kadangi į ją buvo pakviesti įsijungti visi norintys, metai po metų dalyvių kiekis pradėjo augti ir per kelis metus tas skaičius perkopė 50; Nežiūrint visų klubo pastangų išplėsti stovėjimo vietų kiekį, ženkliai to padidinti nepavyko; stovėjimo vietų didinimas tik padidino pastoviai laikomų laivų kiekį – šiuo metu iki 44 laivų, o svečiams vietų tik sumažėjo; švartavimasis inkaruojantis ir, ar, 3-4 bortu nėra nei saugus, nei patogus, laivų sutikimas iki paryčių vargina ir šeimininkus, ir svečius; nekomercinė regatos formulė lėmė padidėjusiais klubo išlaidas, suprastėjusią dalyvių buitį ir problemas aprūpinant dalyvius el. energija, nes esant šaltoms naktims, beveik kiekviename laive naudojami el. šildymo prietaisai; įtraukus regatą į KR taurę atsirado lyg dvi skirtingos regatos – sportinė ir klubinė, tai sukėlė dar daugiau problemų.

Šiuo metu klubo vidinė tvarka ir atmosfera nėra kaip geriausiais laikais, jaučiamas nuovargis ir iniciatyvos deficitas; o pagrindinė ir svarbiausia priežastis – organizatoriaus fizinis ir dvasinis nuovargis bei sveikatos stoka (pensinis amžius daro savo juodą darbą).

Galbūt tai bus tik pauzė, gal atsiras naujas organizatorius, naujos idėjos, nauja regatos formulė.

Kintų buriavimo mėgėjų klubo „Marių burės” inf.

2 skaitytojų komentarai
mėgėjas 2012 rugpjūčio 17d., 10:1684.15.176.83
labai gaila , kad buriavimo regata neįvyks… pasirodo tam trukdo pensinis amžius ir t.t. Bet dalyvauti seimo rinkimuose tas amžius pasirodo tinkamas.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 1

Atsakyti

jo 2012 rugpjūčio 17d., 11:5678.61.57.176
Ale nei šis nei tas, tai jei pavargo, tai lai atiduoda krantinę kitiems, kas dar tur parako…

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą