Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kauno aktoriai prieš premjerą verkė

Publikuota: 2010 kovo 19 Kategorija: Iš'spaudos, Kultūra

kaunoaleja.lt nuotr.kaunoaleja.lt nuotr.

Aktoriaus Viktoro Valašino akyse sužibo ašaros. Ne dirbtinės. Tikros. Tai įvyko Kauno dramos teatre pristatatant šilutiškio Sergėjaus Paciuko režisuotą premjerą “Jelena ir Šturmanas”.

“Tikrai spektaklyje bus vietų, kur scenoje išvysite ne Jeleną ir Šturmaną, o mus – juos vaidinančius Viktorą ir Nijolę”, – žurnalistams šiandien sakė V. Valašinas.

Jis, kartu su kolege aktore Nijole Lepeškaite, teatro erdvėje įkūnys pagyvenusius žmones, susitikusius po trisdešimties metų.

Pasak V. Valašino, spektaklyje ne sykį labai nuoširdžiai išsiveržia vienas kitą mylėjusių žmonių svajonė viską pradėti iš naujo. “Ir tik sulaukęs tam tikrų metų supranti, kad nieko iš naujo nebus. Suvoki, jog be reikalo pykai, švaistei laiką, nervinaisi…”, – emocijomis dalinosi aktorius.

Jis tikisi, kad spektaklį išvys kuo daugiau jaunimo. Mat jiems tai gali tapti pamoka – laiko sustabdyti nepavyks, todėl reikia branginti akimirką.

“Scenoje tikrai sunku atsiriboti nuo asmeninių savo išgyvenimų. Juolab, kad jie yra būtent tokie apie kuriuos kalbama spektaklyje”, – tvirtino savo jausmus Dmitrijaus Lipskerovo pjesėje atpažinęs aktorius.

Anot jo, Šturmanas yra ir emociškai, ir fiziškai sunkus vaidmuo. V. Valašinas tvirtino, kad jį perteikti lengviau kai greta patirties turinti kolegė. “Su Nijole esame vaidinę jaunystėje. Ji tikrai puiki partnerė”, – tikino scenos grandas.

Scena iš spektaklio. kaunoaleja.lt nuotr.Apie tai, kad Jelenos vaidmuo taip pat nelengvas kalbėjo ir N. Lepeškaitė: “Jelena spektaklyje yra tiek pat reali kiek ir magiška. Šturmanas kalbasi su ja apie jų jaunystę, meilę, patirtį”.

Premjeros režisierius S. Paciukas, 2006 metais Kauno dramos teatre pastatęs “Rudens stiliaus moterį”, sakėsi jausmingos pjesės ieškojęs du metus. Atsitiktinai aptikęs D. Lipskerovo kūrybą nustebo apie ją parašytais komentarais – rašytojas lygintas su Čechovu.

“Tai, ką perskaičiau, paliko įspūdį. D. Lipskerovas paprastai, be vingrybių pasakojo apie tai ką anksčiau ar vėliau išgyvename visi”, – sakė S. Paciukas.

Režisierius tvirtino stengęsis parinkti tokius aktorius, kurie vaidmenims galėtų įkvėpti savos patirties. “Mes – ne vaidinam, o būnam”. Taip sykį man pasakė Viktoras. Vadinasi, tikslas pasiektas”, – sakė S. Paciukas.

Vienos valandos trukmės pastatymas nustebins ne tik savo tematika, bet dabartinėms scenoms neįprastomis dekoracijomis.

Pjesę į lietuvių kalbą išvertė šilutiškis poetas, pedagogas, visuomenės veikėjas Vitalijus Šopis.

Spektaklio “Jelena ir Šturmanas” premjera Kauno valstybinio dramos teatro Mažojoje salėje – kovo 20 ir 27 dienomis.

kaunoaleja.lt ir silutesetazinios.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
ona 2010 balandžio 24d., 08:4484.15.163.49

saunuolis Sergejus

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą