Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutė rytoj: valdžia ieško naujų orientyrų

Publikuota: 2012 liepos 31 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Ryškėjančia žvaigžde Europos turizmo žemėlapyje Šilutės kraštas jau mėgino tapti – tokia vizija buvo įtvirtinta rajono strateginiame plėtros plane 2005 – 2014 metams. Tačiau ar tai dėl vietos valdžios nesąmoningo, o galbūt net ir tyčinio nerangumo, įtakoto politikos verslo interesų, Šilutė užsibrėžto tikslo link ne kažin kiek dar tepasistūmėjo.

Regis, turime ir Nemuno deltos regioninį parką su jo neįkainojamais gamtos lobynais, ir įvairiausių kultūros paveldo objektų, bandome išplėtoti vandens turizmą, statydami naujas prieplaukas, nors ir pamažu, bet vis dėlto tiesiame naujus ir tvarkome esamus sausumos kelius, tačiau visaapimančios vieningos turizmo industrijos mums kažkodėl niekaip neina sukurti – kiekvienas – kartais mažomis grupėmis – dirba sau.

Ko gero, panašiai – kiekvienas – sau – būtų galima apibūdinti ir visą rajono verslo bei su ja tiesiogiai susijusią socialinę aplinką.

Suprasdama, kad eidama šiuo keliu, Šilutė netoli tenueis, kad kraštui reikia naujų orientyrų, naujoji rajono savivaldybės valdančioji dauguma su mere Daiva Žebeliene priešakyje nusprendė atsigręžti į vieną iš pamatinių demokratijos principų, – kad piliečiai turi (teisę) dalyvauti tvarkant viešuosius reikalus, ir šį antradienį pakvietė vietos verslininkus į savivaldybę pokalbio apie tolesnę rajono plėtrą. Juolab kad artinasi naujas – 2014 – 2020 metų finansinis laikotarpis, kuriam jau dabar būtina pasiruošti, numatant krašto plėtros gaires.

Gaila, kad į merės kvietimą atsiliepė tik 8 verslo atstovai – Virginija Rūdienė, Sonata Valaitienė, Algis Bekeris, Alfonsas Vanagas (savivaldybės tarybos narys), Edvardas Jurjonas, Justinas Samoška, Steponas Kazlauskas (Tarybos narys) ir Raimondas Plikšnys, pokalbyje taip pat dalyvavo Tarybos narys Arvydas Jakas (Savivaldybei kartu su mere atstovavo administracijos direktorius Raimundas Ambrozaitis, Planavimo ir plėtros skyriaus vedėjas Remigijus Budrikas ir Šilutės seniūnas Raimondas Steponkus), – tačiau ir jų išsakytų pastabų buvo per akis, jog suvoktum, kad Šilutei dar yra kur pasitempti: reikia estakados kelyje į Rusnę, naujų dviračių takų, būtina atnaujinti susisiekimą geležinkeliu, toliau plėtoti kelių tinklą, jau nekalbant apie smulkesnius, bet ne mažiau svarbius darbus, tokius kaip miesto ir kitų rajono gyvenviečių apželdinimas, vaikų ir jaunimo aikštynų plėtra, galiausiai reikia užtikrinti saugumą tiek vietos gyventojams, tiek atvykėliams, modernizuojant Šilutės miesto ir kitų gyvenviečių naktinį apšvietimą, galbūt net ir įrengiant vaizdo stebėjimo sistemą „karščiausiuose“ jų taškuose, ir taip toliau, ir panašiai.

Žodžiu, prieš akis – dar daug neartų dirvonų…

Nors vienas iš pokalbio dalyvių – Šilutės seniūnas Raimondas Steponkus mėgino sustabdyti besiveržiantį minčių srautą, sau įprasta maniera teigdamas, kad viskam – šiuo atveju gerovei Šilutės mieste sukurti – niekada neužteks pinigų, tačiau greitai buvo užtildytas: verslininkų ir politikų nuomone, jeigu verslui bus sukurta visapusiškai palanki aplinka veiklai plėtoti, nė vienas neatsisakys savo lėšomis ir darbu prisidėti prie miesto tvarkymo.

Šioje vietoje dar tiktų pridėti Rimanto Jaruškevičiaus, Šilutės maisto halės bendrasavininkio, buvusiam merui Virgilijui Pozingiui į akis išrėžtus žodžius: „Jeigu valdžia nevogtų, tai verslininkai visada prisidėtų ir padėtų…“

Apie dabartinės rajono valdžios – merės ir administracijos direktoriaus pasiekimus šiuose veiklos baruose, bent jau žiūrint iš šalies, kol kas nėra ką pasakyti. Tai neliko nepastebėta ir šiandieniniame vadovų susitikime su verslininkais…

Pokalbio pabaigoje merė D. Žebelienė išreiškė viltį, kad šis susitikimas – nebus paskutinis, ir pakvietė verslininkus aktyviai dalyvauti kuriant rajono strateginį plėtros planą naujam laikotarpiui.

Ne į temą

Verslininkas J. Samoška merei D. Žebelienei: “Jūs neturite būti atpirkimo žmogumi. Jūs turite turėti du profesionalus pavaduotojus, nes Laužikas – nulis, Balčytis – nulis… Jie turi kaip stumbrai arti, o jūs turite būti giljotina – jei nedirba…”

Oresto Lidžiaus nuotr.

7 skaitytojų komentarai
stebėtojas 2012 liepos 31d., 16:2378.61.235.47
Jaruškevičiaus lūpomis pasakytus žodžius kas gali paneigti… O seniūnui geriau kai nereikia dirbti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 1

Atsakyti

šilutiškė 2012 liepos 31d., 20:475.20.110.146
Per ilgai uzsisedi valdininkai šiltose kėdėse, todėl pasidaro viskam abejingi, nebėra įkvėpimo naujai veiklai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 1

Atsakyti

Nepartinis 2012 rugpjūčio 1d., 20:2678.59.63.123
Jaičiasi naujojo vicemero įtaka, viso rajono lėšomis prisidėti prie nuosavo verslo klestėjimo. Savivaldybė visiškai ignoruoja palankių salygų sudarymą naujoms darbo vietoms ar išsaugojimą senų. Todėl dabar savivaldybė tvirtai lyderiauja respublikoje emigracijos srityje.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 4

Atsakyti

Šiaip sau 2012 rugpjūčio 2d., 09:0178.61.222.117

Papasakokit, prašau, ką nors apie turizmo traukos objektą senojo turgaus aikštėje. Tiesiamas labai gražus takas (dviejų spalvų trinkelėmis). Kilo mintis, kad tai skirta savivaldybės partneriams iš Lenkijos, tautinėmis spalvomis padabinta -raudona ir balta (šiuo atveju pilka). Viena ausim girdėjau, kad tai bus skirta lenkų dviratininkams pasivaikščioti. Pagalvojau, jei klotų mėlynomis trinkelėmis, gal būtų galima valtele prasiirti.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 3

Atsakyti

raimis 2012 rugpjūčio 2d., 11:5784.15.183.194
Man irgi keistas senosios aikštės “galutinis” aprėminimas kapitaliniu šaligatviu… būten pagal senajį, po to sakysime…kitokios aikštės negali būti, nes jau yra sudėti kapitaliniai šaligatviai…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Atsakyti

silutiskis 2012 rugpjūčio 2d., 13:1288.118.206.46

Ir kuo silutes intelektualams neitinka tas takiukas, dziaukimes kad bent kiek judame i prieki. Bet jei pats nesi pabandes pasivazineti siluteje dviraciu tai tada ir gali sneketi, kad tai va spalvos blogos, konturai ne tokie ir pan… Kai vairuoji dideli visureigi, gi bado ta raudona spalva akis…

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Atsakyti

tiškiui 2012 rugpjūčio 2d., 14:2978.61.222.117

Prie Šojaus dvaro merai žuvį paliko…, gal reikia?

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą