Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Olimpinės viltys: Švėkšna išlydėjo ieties metikę I. Jakubaitytę į Londoną

Publikuota: 2012 liepos 30 Kategorija: Kitos sporto šakos, Sportas

Lengvaatletė I. Jakubaitytė su savo globėjais bei pirmaisiais treneriais Z. ir M. Urmulevičiais Švėkšnos Dvaro šventėje. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Lengvaatletė I. Jakubaitytė su savo globėjais bei pirmaisiais treneriais Z. ir M. Urmulevičiais Švėkšnos Dvaro šventėje. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šeštadienį Švėkšnos parke šurmuliavo tradicinė Dvaro šventė. Jos metu išskirtinio dėmesio sulaukė nacionalinės olimpinės rinktinės narė lengvaatletė Indrė Jakubaitytė: seniūnas Alfonsas Šeputis jai įteikė Švėkšnos simbolį – rankų darbų medinį miestelio herbą, ieties metikei linkėta sėkmingo pasirodymo Londono olimpinėje arenoje.

Nors I. Jakubaitytė yra gimusi Raseiniuose, o pastaruoju metu gyvena Kaune, Švėkšnoje ji laikoma saviške, mat būtent čia prabėgo jos vaikystė, čia, padedama savo globėjų bei pirmųjų trenerių Zitos ir Medardo Urmulevičių, ji pradėjo savo sportinę karjerą.

I. Jakubaitytė savo asmeninį rekordą ieties metimo sektoriuje – 63,65 m pasiekė 2007 m. Kaune, ji yra Lietuvos čempionė. 2007, 2009 ir 2011 m. lengvaatletė atstovavo šaliai pasaulio čempionatuose. Nors ten jai itin aukštų rezultatų ir nepavyko pasiekti – visus tris kartus liko 3 – čiame dešimtuke, ieties metikė teigia, kad dabar yra gerai pasiruošusi atstovauti Lietuvai Londono olimpiadoje.

Birželio vidury olimpinio čempiono Janio Lūsio taurės varžybose Bauskėje (Latvija) I. Jakubaitytė pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą – 56,88 m, kuris, sportininkės teigimu, patenka į geriausių pasiekimų 20 – tuką pasaulyje šiais metais.

Lengvaatletė į Londoną iškyla rugpjūčio 5 d., o dar po dviejų dienų, rugpjūčio 7 d. mes ją pamatysime Olimpinio stadiono ieties metimo sektoriuje.

Pamario kraštui Olimpiadoje taip pat atstovauja šilutiškis boksininkas Evaldas Petrauskas. Jis į olimpinį ringą žengs jau šį sekmadienį vėlai vakare (Lietuvos laiku).

Rašyti komentarą