Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Sąžiningumo rėtis: byra pirmieji pelai

Publikuota: 2012 liepos 25 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

S. Kulpinos (pirma iš kairės) vadovaujama tarnyba per dieną išaiškino Šilutėje keturias šeimas, kurios galimai neteisėtai gauna socialinę paramą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)S. Kulpinos (pirma iš kairės) vadovaujama tarnyba per dieną išaiškino Šilutėje keturias šeimas, kurios galimai neteisėtai gauna socialinę paramą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Socialinės pagalbos tarnyba, vadovaujama Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Piniginės paramos skyriaus vedėjos Svetlanos Kulpinos, padėjo išaiškinti Šilutėje keturias šeimas, galimai piktnaudžiaujančias valstybės dosnumu. Joms artimiausiu metu gali būti sustabdytas piniginės paramos teikimas.

Socialinės pagalbos tarnyba (toliau – tarnyba) – tai mobili specialistų grupė, kurią sudaro Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei jai pavaldžių įstaigų – Lietuvos darbo biržos, Valstybinės darbo inspekcijos, Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos, kitų žinybų specialistai. Antradienį ji lankėsi Šilutėje: domėtasi, kaip veikia nuo metų pradžios įsigaliojusi nauja, griežtesnė socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams skyrimo tvarka, suteikė reikiamą pagalbą naują tvarką įgyvendinantiems savivaldybės ir seniūnijų darbuotojams, padėjo išaiškinti atvejų, kai socialine parama naudojasi tie, kuriems ji nepriklauso.

Baigiantis vizitui tarnyba susitiko su Šilutės žiniasklaidos darbininkais. Pokalbyje taip pat dalyvavo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Alvidas Šimelionis ir laikinoji Socialinės paramos skyriaus vedėja Virginija Paulauskienė.

Anot tarnybos vadovės S. Kulpinos, specialistai Šilutėje susipažino su šešių daugiausiai abejonių keliančių piniginės paramos gavėjų bylomis. Visi jie buvo aplankyti namuose. Deja, ne visus paramos gavėjus pavyko rasti.

Šio „reido“ rezultatas toks: viena šeima galimai nedeklaruoja pajamų, nors, kaip įtariama, per jos rankas pereina nemažos pinigų sumos, kita iš viso neaišku kur gyvena ir ką veikia, dar dvi užkliuvo dėl panašių į pirmosios šeimos priežasčių. Todėl, kaip teigė S. Kulpina, savivaldybės socialiniai darbuotojai turės parengti šių šeimų buities aktus ir pateikti savo išvadas Socialinės paramos skyriui. Šis savo ruožtu turėtų sustabdyti joms paramos mokėjimą ir išsamiai išsiaiškinti visas aplinkybes.

Aplankyta ir viena šeima, kuri, S. Kulpinos teigimu, tikrai verta gauti valstybės paramą, galbūt net didesnę nei iki šiol.

Nesnaudžia ir Šilutės r. savivaldybė. A. Šimelionis priminė, kad kaimiškose seniūnijose dirbantiems socialiniams darbuotojams jau duotas nurodymas atrinkti dalį abejotinų paramos gavėjų ir atidžiau juos stebėti, o prireikus kviesti komisiją.

V. Paulauskienė patikino, kad netrukus socialinių pašalpų mokėjimas visame rajone bus griežčiau kontroliuojamas. Esą Šilutėje dabar daugiau orientuojamasi į paramos gavėjų įdarbinimą visuomenei naudingiems darbams, o nuo rudens savivaldybė imsis jų turto deklaravimo.

Šiuo metu Šilutės rajonas turi 5200 piniginės paramos gavėjų – tai daugiau kaip dešimtadalis visų rajono gyventojų. Šalyje tokių yra per 230 tūkst. arba 7,2 proc. visų gyventojų.

Daugiau apie savivaldybės pastangas racionaliai naudoti socialinei paramai skirtas lėšas str.: „Apgauti valstybę bus sunkiau“.

Beje, Šilutės r. savivaldybė nerodo noro prisidėti prie tų penkių savivaldybių, kurios dalyvauja projekte „Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo įgyvendinimo pilotinėse savivaldybėse“ ir sėkmingai taupo valstybės milijonus.

Ne į temą

- Miau…

Oresto Lidžiaus nuotr.

1 skaitytojų komentaras
kaimo zmogus 2012 liepos 26d., 15:5084.15.189.191
palauk SIMELIONI ARTEJA RINKIMAI

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą