Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žengtas pirmas žingsnis energetinio saugumo link

Publikuota: 2010 kovo 19 Kategorija: Pranešimai

Z. BalčytisKovo 18 d. Europos Parlamento Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos komitete buvo balsuojama dėl dujų tiekimo saugumo reglamento, kuriame numatomos priemonės ir būdai, kaip užtikrinti dujų tiekimo saugumą, ir veiksmų planai, kaip įveikti galimus dujų tiekimo sutrikimus.

“Šiandien balsavome už tai, kad Europos Sąjunga, įvykus dujų tiekimo sutrikimui, reaguotų laiku ir solidariai. Valstybės narės privalės parengti individualius prevencinius veiksmų planus, taip pat veiksmų planai bus rengiami ir regioniniu mastu,” - teigė Pramonės mokslinių tyrimų ir energetikos komiteto narys europarlamentaras Zigmantas Balčytis.

“Svarbu tai, kad Europos Parlamentas įpareigojo Europos Komisiją parengti visapusišką Bendrijos veiksmų planą, kuriame būtų numatyti galimi sutrikimo scenarijai ir pačios efektyviausios priemonės, kurios padėtų sušvelninti situaciją krizės atveju, – sakė Z. Balčytis. – Dideliu pasiekimu laikau, kad komitetas pritarė mano parengtoms pataisoms apie spartesnį ir efektyvesnį, labiausiai energetiškai izoliuotų regionų integravimą į Europinę energetinę erdvę.

Tai atsispindi ir šiame dokumente, kuriame didelis dėmesys skiriamas regioniniam bendradarbiavimui tarp valstybių narių. Reglamente numatytas energetinis bendradarbiavimas tarp Lenkijos ir trijų Baltijos šalių, tikiuosi leis paspartinti planuojamus, tačiau šiuo metu politinės valios ir palaikymo stokojančius itin svarbius energetikos jungčių projektus.”

balcytis.lt

Rašyti komentarą