Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Jėgaines laimino neįsigilinę

Publikuota: 2012 liepos 14 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

Eimanto Chachlovo,'ve.lt', nuotr.Eimanto Chachlovo,'ve.lt', nuotr.

Pagėgių savivaldybės gyventojai, kurių kaimynystėje planuojama statyti vėjo jėgainių parką, sulaukė teismo pritarimo tam, kad vietos valdžia pakeistų išduotas planavimo sąlygas statyboms.

Gyventojams užkliuvo Pagėgių savivaldybės Tarybos sprendimai, kurias patvirtinti sklypų, esančių Berštininkų, Lumpėnų, Trakininkų, Genių, Bajėnų ir Užbalių kaimuose, detalieji planai, numatantys čia jėgainių statybas.

Bendruomenės “Lumpėnų strazdas” skundą išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos administracinis teismas nusprendė, kad rengiant ir tvirtinant šiuos detaliuosius planus nebuvo atliktas privalomas strateginis pasekmių vertinimas.

Taip pat konstatuota, kad institucijos, išdavusios planavimo sąlygas detaliesiems planams rengti, neįvertino higienos normos, numatančios ženkliai sumažinti didžiausią leistiną triukšmą.

“Iš esmės siekiame, kad jėgainės turėtų būti statomos toliau nuo gyvenamųjų namų, taip pat būtų atliktas pilnas poveikio aplinkai – kraštovaizdžiui ir žmonių sveikatai – vertinimas. Jo nebuvo, buvo tik išvados.

Nežinau, kokių priemonių imsis savivaldybė, kad teismo nutartis būtų įvykdyta”, – sakė bendruomenės pirmininkė Gražina Jankauskienė.

Pagal minėtus dokumentus, mažiausias atstumas nuo planuojamos statyti vėjo jėgainės iki gyvenamosios aplinkos siektų 482, o vidutinis – 774 metrus. Iš viso kelios bendrovės savivaldybės teritorijoje planuoja pastatyti ne vieną vėjo jėgainių parką.

Vakar Pagėgių savivaldybės juristai dar negalėjo pasakyti, kokia bus įstaigos reakcija į teismo nutartį, tačiau ją valdininkai per 14 dienų dar gali apskųsti.

“Vakarų ekspresas”

Susiję str.: “Į kovą su malūnais – dar daugiau žmonių”

Ne į temą

Oresto Lidžiaus nuotr.

1 skaitytojų komentaras
Pranašas 2012 liepos 16d., 10:2590.130.137.198

Visuose rajonose visi klerkai balsuoja už pakišą.
Šilutės rajone vicemerai dirba už dyką, žino kad bus labai gerai.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą