Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje dygsta nauji tarptautinio bendradarbiavimo daigai

Publikuota: 2012 gegužės 28 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Projekto dalyviai prieš susitikimą Savivaldybėje. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Projekto dalyviai prieš susitikimą Savivaldybėje. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Comenius daugiašalės mokyklų partnerystės projekte „Besikeičiantis pasaulis“ dalyvaujanti Šilutės pirmoji gimnazija šį pirmadienį sulaukė gausaus būrio projekto partnerių iš šešių Europos šalių – Lenkijos, Vokietijos, Italijos, Austrijos, Turkijos ir Ispanijos.

Po pietų įvairiomis Europos kalbomis kleganti jaunuolių masė, lydima savo pedagogų, atvyko į Šilutės rajono savivaldybę. Čia jie buvo palydėti į Tarybos posėdžių salę, kur netrukus pasirodė ir savivaldybės mero pavaduotoja Stasė Skutulienė.

Pasveikinusi atvykusiuosius ir pasidžiaugusi tarp septynių šalių mokyklų užsimezgusia gražia draugyste, vicemerė paprašė svečių pasidalinti pirmaisiais Lietuvos pamario krašte patirtais įspūdžiais.

Projekto dalyvius Savivaldybėje priėmė mero pavaduotoja S. Skutulienė (kairėje) (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Projekto dalyvius Savivaldybėje priėmė mero pavaduotoja S. Skutulienė (kairėje) (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Viena Šilutės viešnia teigė atkreipusi dėmesį į tai, kad mūsų kraštas mažiau urbanizuotas nei jos tėvynėje, kitai įspūdį paliko pamario lygumos, trečioji gi pažymėjo, kad Šilutės pirmoji gimnazija gerokai erdvesnė už jos mokyklą, tačiau čia mokosi žymiai mažiau mokinių, nė pati nenumanydama, kad palietė vieną opiausių pamario krašto (ir ne tik) problemų – mokyklos kasmet sulaukia vis mažiau mokinių.

Vicemerė S. Skutulienė, kalbėdama apie mokyklų tuštėjimą, teigė, kad, nors mokinių ir mažėja, savivaldybės politikai neskuba jų visiškai uždaryti.

„Daug krašto gyventojų dėl nedarbo šeimomis išvyksta į užsienį. Bet aš turiu vilties, kad jie sugrįš,“ – nepasidavė pesimizmui mero pavaduotoja.

Šilutės pirmosios gimnazijos direktorė Laima Spirgienė, pristatydama daugiašalės mokyklų partnerystės projektą ir jos dalyvius, sakė, kad šis projektas vykdomas jau visus metus, o Šilutė prie jo prisijungusi tik nuo šio pirmadienio ryto, kai į gimnaziją atvyko visi projekto partneriai – kiekvienai šaliai Šilutėje atstovauja penki moksleiviai ir du pedagogai.

Šis projekto etapas, Šilutėje įgavęs kitą atspalvį – „Mąstykime pozityviai“, prasidėjo projekto partnerių prisistatymu gimnazijoje ir tęsis iki birželio 2 d. Numatyta daug įvairių renginių ir išvykų.

Susitikimo Savivaldybėje pabaigoje mero pavaduotoja S. Skutulienė užsienio šalių delegacijų vadovams padovanojo po gairelę su Šilutės r. savivaldybės simbolika ir leidinių apie pamario kraštą.

Rašyti komentarą