Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Dvi „Gerumo žvaigždės“ krito į Šilutės rajoną

Publikuota: 2012 gegužės 23 Kategorija: Gyvenimas, Socialinė apsauga

Viena 'Gerumo žvaigždė' atiteko šilutiškei A. Grikšienei. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Viena 'Gerumo žvaigždė' atiteko šilutiškei A. Grikšienei. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šiandien, gegužės 23 d., Seime jau šeštąjį kartą įvykusioje konferencijoje „Priglausk mane“ buvo pagerbti globėjai iš visos Lietuvos. Už begalinį švelnumą, meilę, rūpestį ir pasiaukojimą vaikams devyniems iš jų įteikti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (toliau – SADM) pasižymėjimo ženklai – „Gerumo žvaigždės“.

Net dvi „Gerumo žvaigždės“ atiteko Šilutės rajone veikiančių šeimynų motinoms – Onai Jogienei iš Žemaičių Naumiesčio seniūnijos Grygališkės kaimo ir šilutiškei Angelikai Grikšienei.

Pastaroji namų jaukumą jau suteikė 19 – ai vaikų, O. Jogienės šeimynoje – 13 globotinių.

„Gerumo žvaigždėmis“ taip pat apdovanoti Skuodo rajone gyvenantis kunigas Liudvikas Dambrauskas, Raseinių rajone gyvenanti Aldona Sereikienė, tauragiškė Vida Gajauskienė, Alma Adamianecienė iš Vilniaus, Alytuje gyvenanti Zita Kaluževičienė, Anykščiuose gyvenanti Vida Arzimanova ir Danutė Mincienė iš Kėdainių.

„Gerumo žvaigždė“ yra aukščiausias SADM apdovanojimas, skiriamas už ypatingus nuopelnus socialinės apsaugos ir darbo srityse.

SADM duomenimis, šiuo metu šalyje 26 savivaldybėse veikia 47 šeimynos, jose gyvena 368 vaikai, iš jų 40 vaikų yra neįgalūs, o globėjų šeimose 2011 metais augo 6329 vaikai – tai yra ženkliai daugiau nei pusė visų globojamų vaikų.

Parengta pagal SADM inf.

2 skaitytojų komentarai
Z 2012 gegužės 24d., 09:0678.61.82.20
Duok dieve joms sveikatos ir ištvemės globajant našlaičius

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 0

Atsakyti

Elena 2012 gegužės 24d., 13:1478.61.17.236
Mes labai didžiuojames gautu mamos apdovanojimu , kurio ji tikrai nusipelnė už ilgus metus dirbtą sunkų ir pasiaukojantį darbą. Mes visi labai laimingi šioje šeimynoje ir labai mylime mamą. Elena

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą