Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės parko tvenkinyje triūsė narai (nuotr.)

Publikuota: 2012 gegužės 23 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Trečiadienio rytą Šilutės miesto H. Šojaus parko tvenkinys kunkuliavo nuo vandenyje triūsiančių narų: nardymo su akvalangu mėgėjų trejetas nuo dugno rinko paskandintas šaligatvio plyteles ir kitokį „gerą“, tuo tarpu Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (toliau – PGT) pareigūnas Stasys Šarkauskas, apsitaisęs profesionalia naro įranga, po vandeniu ieškojo tvenkinio viduryje įrengtų fontanų gedimo.

H. Šojaus parko tvenkinio fontanai nuslopo maždaug prieš metus, Šilutei besirengiant švęsti savo ištakų – Šilokarčemos vardo paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose 500 metų jubiliejų.

Šilutės seniūnijos vadovams iš karto kilo įtarimų, kad prakiuro tvenkinio dugne prieš kelis dešimtmečius paklotas metalinis vamzdis, kuriuo tiekiamas vanduo į fontano purkštukus. Tačiau šventė jau buvo likę per mažai laiko, todėl fontanų remonto darbus buvo nuspręsta atidėti.

Šiandien seniūnijos vadovų įtarimai pasitvirtino: Šilutės PGT naras S. Šarkauskas, nuo kranto padedamas paties PGT viršininko Rimanto Mačijausko, po vandeniu apžiūrėjęs vamzdį ties pirmuoju purkštuku, iš karto aptiko gedimą – sujungimo su vertikaliai kylančiu vamzdžiu vietoje, kur metalas buvo smarkiai pažeistas korozijos, žiojėjo skylės…

Pasitaręs su ant kranto lūkuriuojančiu vadu ir seniūnijos darbuotojais, PGT pareigūnas vėl nėrė į tvenkinio vidurį, o po kelių minučių grįžo į krantą su visu vertikaliuoju fontano vamzdžiu rankose.

Vamzdyje tvenkinio dugne atsivėrusią skylę buvo nuspręsta laikinai užtaisyti mediniu kamščiu, kad galima būtų tiekti vandenį į tvenkinyje likusį vieną fontaną ir pakrantėje stovinčią skulptūrinę žuvų kompoziciją su iš nasrų trykštančiomis vandens čiurkšlėmis.

Kada nors, pagerėjus ekonominei padėčiai, galbūt bus atnaujinta visa tvenkinio fontanų sistema.

Nuo tvenkinio tiltelio pakalbinti nardymo mėgėjai prisistatė esantys šilutiškiai. Esą prieš kurį laiką jie išžvalgė tvenkinio dugną, o įsitikinę, kad jis baisiai užterštas visokiu šlamštu, patys pasisiūlę seniūnui prieš šventes dugną išvalyti. Seniūnui teliko parūpinti narams maišų smulkesnėms šiukšlėms po vandeniu rinkti.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą