Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kovos laukas – daugiabučio šilumos punktas

Publikuota: 2012 gegužės 21 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Gyventojai nori, kad parduotuvės patalpos būtų visai atjungtos nuo namo šildymo sistemos. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Gyventojai nori, kad parduotuvės patalpos būtų visai atjungtos nuo namo šildymo sistemos. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šilutės miesto Taikos gatvėje virš parduotuvės gyvenantys žmonės jau daugiau kaip 10 metų neranda sutarimo su šios prekyvietės savininkais dėl pastarųjų patalpose įrengto bendro naudojimo šilumos punkto.

Sąskaitos už šildymą sėja įtarimų

Taikos g. 10 – uoju numeriu paženklintas namas – vienas pirmųjų Šilutės mieste sovietmečiu pastatytų daugiabučių. Visą jo pirmą aukštą užima prekybos salė, sandėliai, kitos pagalbinės patalpos ir šilumos punktas, iš kurio šiluma šaltuoju metų laiku paskirstoma į visus penkis šio pastato aukštus.

Taip jau nutiko, kad 2001 metais ši parduotuvė buvo privatizuota kartu su bendro naudojimo šilumos punktu, kuris einant laikui tapo kaimynų – daugiabučio gyventojų (name yra 24 butai) ir parduotuvės savivinkų – nesutarimų bei juos lydinčių nesusipratimų, kartais peraugančių net ir į įvairias sąmokslo teorijas, priežastimi.

Nors pirmojo aukšto savininkai jau kuris laikas oficialiai deklaruoja, kad į daugiabutį centralizuotai tiekiamos šilumos nenaudoja parduotuvės patalpoms šildyti, – esą jos šildomos elektriniais prietaisais, – namo gyventojai tvirtina priešingai. Anot jų, dalį šilumos parduotuvė „pasiima“ iš po jos grindimus – nuo šilumos punkto iki apskaitos prietaisų kitame prekybos salės gale – pakloto vamzdžio, žmonėms kyla ir daug baisesnių įtarimų, kurie ypač sustiprėję šią žiemą, kai vieną mėnesį už butų kvadratinio metro šildymą jiems buvo priskaičiuota po daugiau kaip 10 litų.

Mato tik vieną išeitį

Daug karčių žodžių parduotuvės savininko AB „Žemaitijos pienas“ generalinio direktoriaus Algirdo Pažemecko adresu, pastarajam nedalyvaujant (buvo išvykęs į komandiruotę), buvo išsakyta ir praeitą savaitę įvykusiame Taikos 10 – o namo gyventojų visuotiniame susirinkime. Jame nesulaukta ir dalį butų šiame name valdančios Šilutės rajono savivaldybės administracijos atstovų, nors, kaip teigė namą administruojančios UAB „Šilutės būstas“ pastatų administravimo vadybininkas Albinas Zdanavičius, jai apie planuojamą susirinkimą buvo iš anksto pranešta raštu.

Nepaisant to, susirinkimas įvyko, ir buvo priimtas sprendimas kreiptis į A. Pažemecką su pasiūlymu parduotuvės patalpas visai atjungti nuo namo šildymo sistemos, kad gyventojai būtų ramūs ir jiems daugiau nereikėtų ieškoti kaltų iš šalies dėl didelių sąskaitų už šildymą.

Panašų pasiūlymą parduotuvės patalpų savininkui prieš maždaug ketverius metus buvo nusiuntusi miestą šildanti UAB „Šilutės šilumos tinklai“. Tačiau pritarimo tam iš A. Pažemecko nebuvo sulaukta. Vietoj to, „Žemaitijos pieno“ vadovas pasiūlė gyentojams iškelti šilumos punktą į jiems patogesnę patalpą.

Deja, kitų šilumos punktui tinkamų patalpų šiame name nėra…

Švelnina toną

„Šilutės ETA Žinioms“ su pačiu A. Pažemecku susisiekti nepavyko, ne iš karto (prireikė kelių dienų) pasisekė prisiskambinti ir aukštas pareigas „Žemaitijos pieno“ bendrovėje einančiam jo sūnui Robertui Pažemeckui.

Pastarasis pirmadienį telefonu teigė, kad jie (Pažemeckai – red. pastaba) yra pasiruošę draugiškai išspręsti įsisenėjusią problemą. Po to, kai sulauks rašto iš Taikos 10 – ą namą administruojančios bendrovės „Šilutės būstas“.

R. Pažemeckas neatmetė galimybės, kad bus atsižvelgta į gyventojų pageidavimą, ir parduotuvės patalpos bus atjungos nuo daugiabučio šildymo sistemos.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą