Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje bus renkama vietos bendruomenės taryba

Publikuota: 2012 gegužės 18 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Antradienį, gegužės 22 d., 15 val. Šilutės seniūnijos salėje organizuojamas seniūnijos seniūnaičių, registruotų bendruomenių organizacijų, religinių bendruomenių ir bendrijų atstovų, taip pat pavienių bendruomenės narių, nevyriausybinių organizacijų, valstybės ar Savivaldybės institucijų ir įstaigų atstovų susirinkimas, kuriame bus renkama vietos bendruomenės taryba (toliau – VBT) ir jos valdymo organai.

Šiai VBT, po to, kai jos sudėtį patvirtins savivaldybės administracijos direktorius, bus patikėta organizuoti ir vykdyti projektus, finansuojamus pagal respublikinę Vietos bendruomenių savivaldos 2012 metų programą.

Pagal šią programą Šilutės rajonui skirta iš viso 93 900 litų, iš jų beveik 29 tūkst. Lt turėtų atitekti didžiausios rajone pagal gyventojų skaičių Šilutės seniūnijos bendruomenių projektams.

Šiais pinigais galės būti finansuojamos veiklos, tenkinančios vietos bendruomenių viešuosius poreikius: vaikų ir jaunimo užimtumo skatinimas, viešųjų erdvių ir aplinkos kokybės gerinimas, sportas ir sveikatinimas, bendruomeninės veiklos organizavimas, kitos vietos bendruomenės gyvenimo kokybę gerinančios iniciatyvos.

Kam ir kiek skirti pinigų, turės nuspręsti VBT. Savo posėdžio protokolą su siūlomų finansuoti veiklų aprašymu ir sąmatomis iki birželio 8 d. ji turės pateikti savivaldybės administracijos direktoriui tvirtinti.

Visi projektai turės būti įgyvendinti iki šių metų galo.

Tų pačių pasiūlymų pateikimo bei projektų įgyvendinimo terminų turės paisyti ir kitų rajono seniūnijų VBT, kurioms bus patikėta likusi paramos dalis: atsižvelgiant į gyventojų skaičių seniūnijose, jų bendruomenių projektams bus paskirstytos nuo 5400 iki maždaug 7800 litų sumos.

Rašyti komentarą