Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: naujienos iš Švėkšnos specialiosios mokyklos (nuotr.)

Publikuota: 2012 kovo 22 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Žeividos Stankienės nuotr.Žeividos Stankienės nuotr.

Į Švėkšnos specialiąją mokyklą buvo atvykę Naujosios Akmenės muzikos mokyklos mokiniai su mokytojais. Grojo įvairiais instrumentais – smuikais, trimitais, saksafonais, fortepionu, trombonu. Atliko kūrinius: valsą, Mocerto alegreto, D. Uber Rudens eskizas, M. Balakyriev Barkarole ir daug kitų, įvairaus žanro muzikos.

Mokyklos mokiniai, mokytojai bei auklėtojai liko sužavėti svečių grojimu, garsiais plojimais ir šūksniais dėkojo už koncertą. Mokyklos direktorė svečiams įteikė atminimo dovaną – stikle išgraviruotą mokyklos simbolį.

Tikimės, kad ši užsimezgusi draugystė tęsis ir toliau.

Mūsų mokiniai skatinami domėtis įvairiomis profesijomis, kurių norėtų mokytis baigę dešimt klasių. Auklėtojai kviečiasi į svečius įvairius žmones, kurie pasakoja apie savo profesijos ypatumus, taip pat organizuoja išvykas į įmones.

Auklėtoja L. Stirbienė mergaičių tarpe rinko profesijų dešimtuką, kuriame daugiausiai balsų surinko kirpėjos profesija. Auklėtoja kartu su keliomis savo auklėtinėmis vyko į Švėkšnos miestelyje esančią kirpyklą, kurios savininkė L. Gomanienė maloniai priėmė, atsakinėjo į užduodamus mergaičių klausimus apie kirpėjos profesiją, pakonsultavo grožio ir priežiūros klausimais.

Atsidėkodamos mergaitės su grupės auklėtoja kirpyklos savininkei padovanojo savo rankų darbą “gulbę” išlankstytą iš popieriaus. Taip pat į svečius buvo pasikvietusios Švėkšnos miestelyje esančio pašto darbuotoją Sapkauskienę, kuri pasakojo apie paštininko darbo ypatumus.

Ūkanotą Kovo 21 dieną keli Švėkšnos specialiosios mokyklos mokiniai kartu su auklėtojais Ž. ir V. Stankais, susėdę į mokyklos autobusiuką judėjo link Rusnės, nes buvo pakviesti į Rusnės specialiąją mokyklą, kurioje vyko viktorina Kas? Kur?, Kada?

Vaikai pasiskirstė į komandas, turėjo sugalvoti komandai pavadinimą. Reikėjo išminties ir žinių, nes klausimų buvo įvairių iš istorijos, pasaulio, mįslių, pasakų, muzikos, gamtos, kasdieninių žinių.

Vaikai kartu su auklėtojais dainavo draugystės dainas, šypsojosi, dalino vieni kitiems gerą nuotaiką, draugišką rankos paspaudimą.

Buvome pakviesti į bendrabutį, kuriame Rusnės specialiosios mokyklos mokiniai kartu su auklėtojomis parodė kaip jie gyvena, ką veikia laisvalaikiu, pavaišino arbata bei obuolių pyragu.

Grįžome namo suradę daug naujų draugų, mūsų širdyse išliks šilti prisiminimai.

Be galo džiaugiamės draugyste su Rusnės specialiąją mokykla, tikimės dar ilgus metus draugauti ir bendradarbiauti.

Švėkšnos specialiosios mokyklos mokytoja – auklėtoja Ž. Stankienė

1 skaitytojų komentaras
akvile 2012 kovo 23d., 16:15193.219.185.4

labai man patiko svente

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą