Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Pasaulinė žemės diena Juknaičių pagrindinėje mokykloje (nuotr.)

Publikuota: 2012 kovo 20 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Juknaičių m - los nuotr.Juknaičių m - los nuotr.

Balandžio 16 d. Juknaičių pagrindinėje mokykloje vyko renginiai, skirti Pasaulinei Žemės dienai tema „Žemė mūsų rankose. Vanduo“.

Šie renginiai mokykloje vyksta kasmet vienoje iš kultūrinių – pažintinių veiklos dienų ir vienija įvairias sritis: etnokultūrą, ekologiją, informacines technologijas ir mokomuosius dalykus.

Ryte 6 – 10 klasių berniukai kartu su technologijų mokytoju R. Useliu mokyklos teritorijoje iškėlė inkilus grįžtantiems paukščiams.

Beveik tris valandas ikimokyklinės grupės vaikai kūrė eilėraščių albumą „Vandenys ir vaikystės skoniai“, o pirmokai ir „Auksarankių“ būrelio nariai kompoziciją „Žuvys tinkle“. Antrokai, trečiokai ir ketvirtokai kūrė improvizaciją „Vandeny ir prie vandens“, penktokai piešė plakatą „Lietuvos upių tinklas “, o pateiktis „Lietuvos upių tarša“ bei „Švariausios Lietuvos upės“ ruošė šeštokai ir dešimtokai.

Informacinius lankstinukus temomis „Vanduo – alternatyvusis energijos šaltinis“, „Potvyniai ir atoslūgiai“ kūrė devintos klasės mokiniai. Septintokai atliko tyrimą „Juknaičių seniūnijos vandens telkinių užterštumas“.

Juknaičių m - los nuotr.

Juknaičių m - los nuotr.

Dienos darbų pristatymas ir apibendrinimas prasidėjo filmo demonstravimu apie vandens užterštumo problemas Lietuvoje, o baigėsi aštuntos klasės mokinių paruoštos žuvienės skanavimu.

Gera buvo klausytis gitaristų būrelio sukurtos dainos apie vandens galią, folkloro ansamblio narių pasakojimų apie žuvis, žvejų tikėjimus šišioniškių tarme, kaip drąsiai ir įdomiai kiekvienos klasės atstovai pasakojo apie nuveiktus darbus, skirtus Motinai Žemelei ir jos vandenims.

Žemelė yra mūsų visų namai. Kaip paveiksime ją savo žiniomis, veiksmais ir laisva valia? Ar daug žmonių myli Žemę? Ar dažnai jai parodome, kaip ją vertiname? Apie tai ir kalbėjome mūsų mokykloje.

Biologijos mokytoja ir folkloro ansamblio vadovė Rasa Gailiuvienė

Juknaičių m – los nuotr.

Rašyti komentarą