Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kovo 11 – ąją Šilutė nusilenkė savo laisvės dainiui (nuotr.)

Publikuota: 2012 kovo 11 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

M. Smelevičius pagaliau sulaukė deramo įvertinimo - minint Lietuvos nepriklausomybės dieną, jam įteikta 'Sidabrinės nendrės' premija. (Edvardo Jurjono nuotr.)M. Smelevičius pagaliau sulaukė deramo įvertinimo - minint Lietuvos nepriklausomybės dieną, jam įteikta 'Sidabrinės nendrės' premija. (Edvardo Jurjono nuotr.)

Šilutėje iškilmingai minint Lietuvos nepriklausomybės dieną, skambant rajono vaikų meno mokyklos pučiamųjų orkestro „Pamarys“ fanfaroms pedagogui, poetui, lietuvybės puoselėtojui ir visuomenės veikėjui, aktyviai dalyvavusiam Sąjūdžio judėjime, Mintarui Smelevičiui įteiktas vienas garbingiausių pamario krašto apdovanojimų – „Sidabrinės nendrės“ premija.

Į Šilutės kultūros ir pramogų centrą pasveikinti laureato susirinko gausus būrys M. Smelevičiaus artimųjų, bendradarbių, taip pat jo kūrybos gerbėjų, buvusių mokinių ir bendražygių kovoje už Lietuvos nepriklausomybę.

Šilutės r. savivaldybės tarybos narys Jonas Purlys, kuriam likimas nepašykštėjo laimės petys petin su M. Smelevičium nueiti visą Šilutės Sąjūdžio kelią, kalbėdamas apie laureato nuopelnus kraštui ir visai Lietuvai, nė kiek nepagražindamas, pavadino jį kultūros disidentu, kartu su visais susirinkusiais pasidžiaugė, kad Šilutėje visų taip gerbiamas laisvės dainius pagaliau sulaukė deramo įvertinimo.

Lietuvos nepriklausomybės dienos minėjimui ir „Sidabrinės nendrės“ premijos įteikimo ceremonijai daugiau iškilmingumo suteikė koncertinė programa, kurioje pasirodė Šilutės rajono vaikų meno mokyklos pučiamųjų orkestras „Pamarys“ su šokėjų grupe, Kultūros ir pramogų centro mišrus vokalinis ansamblis „Mingė“, folkloro ansamblis „Verdainė“, moterų vokalinis ansamblis „Vaivora“, Šilutės Turizmo ir buitinių paslaugų mokyklos moksleivių, Šilutės pirmosios bei Vydūno gimnazijos gimnazistai.

Edvardo Jurjono nuotr.

1 skaitytojų komentaras
stebėtojas 2012 kovo 12d., 17:0084.32.210.22
Ačiū, kad yra tokių žmonių

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą