Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nesnauskite: Nemuno deltoje jau pakvipo stintomis! (nuotr.)

Publikuota: 2012 kovo 11 Kategorija: Aktualijos, Rajone

sekmadienio popietę poledinės žvejybos mėgėjai jau spietėsi ant Atmatos upės prieplaukos ledo ir traukė iš gilių ekečių sidabru spindinčias laibašones. (Oresto Lidžiaus nuotr.)sekmadienio popietę poledinės žvejybos mėgėjai jau spietėsi ant Atmatos upės prieplaukos ledo ir traukė iš gilių ekečių sidabru spindinčias laibašones. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Iš Baltijos jūros per Kuršių marias į nerštavietes traukiančios stintos savaitgalį pasiekė Rusnę: sekmadienio popietę poledinės žvejybos mėgėjai jau spietėsi ant Atmatos upės prieplaukos ledo ir traukė iš gilių ekečių sidabru spindinčias laibašones.

Tiesa, labai dideliais laimikiais žvejybos aistruoliai tądien dar negalėjo pasigirti. Tačiau, kaip tvirtino vienas iš stintautojų, ne troškimo prasigyventi visi jie čia susirinko, esą prisiekusiems poledinės žūklės mėgėjams svarbiausia – patenkinti savo pomėgį žvejoti. O jeigu nusišypso laimė ištraukti iš gilios eketės vieną kitą stintą, – tai jau visai puiku. Juolab kad šviežiais agurkais kvepiančios žuvelės dar tik pradeda savo didįjį žygį Nemuno deltos upėmis į nerštavietes.

Žvejybos verslininkai prognozuoja, kad didysis stintmetis pamaryje gali prasidėti jau po kokių 10 – ies dienų. Žinoma, jeigu pati gamta to panorės ir iki to laiko išlaisvins Nemuno deltą iš ledo griaužtų…

Oresto Lidžiaus nuotr.

1 skaitytojų komentaras
edward's 2012 kovo 11d., 19:0981.7.78.91
su pavasariu tautiečiai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą