Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vilkyčių bendruomenė prieš vėją nepapūtė ir Klaipėdoje

Publikuota: 2012 kovo 09 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės rajono gyventojai, manantys, kad jų kaimynystėje neteisėtai statomas vėjo jėgainių parkas, nerado užtarimo ir Klaipėdoje. Jų skundą išnagrinėjęs teismas nutarė, jog darbų nutraukti neverta.

Vilkyčių bendruomenės centro “Viltis” prašė laikinai stabdyti statybas atstovai, mat jų leidimas esą išduotas neteisėtai. Iš pradžių dėl naujo jėgainių parko šalia Lankupių, Grumblių ir Čiūtelių du kartus skųstasi Šilutės rajono apylinkės teismui, bet jis gyventojų pageidavimų netenkino.

Užvakar Klaipėdos apygardos teisme išnagrinėjus bendruomenės skundą žemesnės instancijos teismo nutartis palikta nepakeista.

“Sutapimas ar ne, tačiau iš karto po to į būsimąjį jėgainių parką atvažiavo kranai – statybos bus tęsiamos”, – sakė pirmininkas Darius Vilius.

Šiuo metu būsimojo parko teritorijoje stovi jau šešios jėgainės, iš viso projektą vykdanti UAB “Naujoji energija” čia planuoja pastatyti 17 malūnų.

Išnagrinėjus atskiruosius skundus dėl laikinųjų apsaugos priemonių Šilutės rajono apylinkės teisme toliau vyksta civilinės bylos nagrinėjimas dėl parko statybos teisėtumo. “Vilties” pirmininko teigimu, net ir sulaukus nepalankaus verdikto gyventojai nežada nuleisti rankų.

“Yra aukštesnės instancijos teismai, Strasbūras. Mes žinome, ką darome: tegul stato jėgaines, tačiau daro tai teisėtai ir nepažeisdami žmonių teisių”, – sakė D. Vilius.

Valdas Pryšmantas, “Vakarų ekspresas”

Susiję str.: “Kovotojai su vėjo malūnais jėgainių statytojams žada Strasbūro teismą”

7 skaitytojų komentarai
stebėtojas 2012 kovo 9d., 08:0384.32.210.22
Baikite išsidirbinėti, visame pasaulyje yra statomos vėjo jėgainės jau daug metų ir visai šalia gyvenviečių. Tenai nieko nesidaro, bet čia prie Vilkyčių jeigu pastatys. tai įvyks baisiausia katastrofa. Jūs laukiate, kad jūsų gerkles užkištų pinigais, bet to tikriausiai šiuo kartu nebus.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 12 Thumb down 10

Atsakyti

Pranašas 2012 kovo 9d., 14:3990.130.137.4
Gerbiamas stebėtojau jeigu ką žinai apie jėgaines , tai nyku, kišk veidelį į kaką ir nekomentuok. Pats matomai esi tankistas iš rusų tanko, tankai išvyko tankistai pasiliko, gaila kad neprikabibo keleivinio vagono. Mes už švaria Lietuvą.
Jūsų žiniai , į Mockių vėjo parką buvo iškviesti Nacionalinio visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (Klaipėdos skyrius) išmatuoti akustinį triukšmą ir infragarso lygį.
Šitie matavimai prasidėjo nuo praeitų metų lapkričio mėn., juos užsakė vėjininkai ir
vietiniai kaimo gyventijai. Matuojama prie mažiausio vėjo greičio 5 m/s. Prie didesnio
vėjo grečio nematuoja. Matojant tada kada štilius (vėjo kaip nėra) matavimai parodė
akustinis triūkšmas , infragarsas ant ribos. Gyvenamieji namai nuo vėjo jėgainės nutole
840, 1200 m. . Ir šių matavimo rezultatų šiai dienai nepateikta gyventojams.
Matavimus mes išreikalausim visiems vėjo greičiams. Ir jaučiam bus nykus vaizdelis.
Šitos vėjo jėgainės yra pramoninės, skirkit nuo mėgėjiškų. Juos turi būti statomos
3-5 km nuo gyvenviečių. Nuvykit į Mockių kaimą susitikit su gyventojais ir bus aišku.
Tauragės raj. , Griežpelkės km. prie tų pačių matavimo rezultatų infragarsą užtiko už 1420m. Toliau palieku suvokti patiems kas brangiau, sveikta ar pinigai.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 8 Thumb down 10

Atsakyti

Dėl Jėgainių 2012 kovo 9d., 16:2385.89.243.230
D. Vilius yra teisus.
Svarstant šį klausimą Šilutės rajono savivaldybės taryboje, meras Virginijus Pozingis sprendimą prastūmė be bendruomenės pritarimo. Jo nebuvo. Į pastabas niekas nekreipė dėmesio. Reiškia, kad galėjo būti interesas.
Keista, bet Vilkyčiai per 2011 m. savivaldos rinkimus labiausiai palaikė valstiečių partiją.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 7

Atsakyti

Anevas 2012 kovo 9d., 19:3078.61.237.27

Meras per savivaldos rinkimus buvo valstiečių partijoje,Vilkyčiai palaikė,dabar pakeitė pavadinimą “žaliųjų valstiečių partija”,gal aplinka daugiau rūpinsis,ar daugiau bendruomenes apgaudinės?kaip manot?

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 4

Atsakyti

mes kovosime 2012 kovo 9d., 20:3178.61.168.206

Teismų nutartys nestabde jėgainiu statybos, tačiau tai nereiškia, kad toks pat bus teismo sprendimas. Kuo daugiau pramoninių jėgainiu salia gyvenviečių- tuo daugiau kovojancių prieš jas bus ateityje. Patikekit, gyvenimo sąlygos pastačius šalia kelias pramonines jegaines šalia namų tampa nepakenčiamos . Pažiūrėkite Klaipėdos rajono planą-numatoma statyti net 29 vėjo jėgainių parkus ! O kiek Šilutės ir Tauragės rajone ? Šių rajonų planai sąmoningai neviešinami, nes ten nuo būsimų jėgainių parkų planai juoduoja. Žmonės, susimąstykite, kas laukia ten gyvenančių žmonių ir jų vaikų. Jėgainės- tai tikras GENOCIDAS PRIEŠ ŽMOGŲ, nes jos dieną-naktį įkyriai zvimbia. Nuo to įkyraus , nuolatinio garso atsiranda nemiga, galvos skausmai, nerimas ir su tuo susiję sveikatos sutrikimai. Anksčiau ar vėliau tai teks pripažinti, nes pažangiose valstybėse , turinčiose patirtį, jėgainės iš gyvenamųjų zonų keldinamos būtent atsižvelgiant į gyventojų skundus ir aktyvius visuomenės protestus . Deja mūsų valstybė , kaip visada, atsilikusi ir joje nepaisoma žmonių interesų. Todėl mes esame priversti kovoti už savo teises ir laimėsime, nes kuo daugiau jėgainių- tuo smarkesni bus protestai.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 13

Atsakyti

kovotojams 2012 kovo 11d., 00:0788.119.253.187
Manau jog tiesa yra kitur. Garantuoju 99%, jog tie kurie dabar aršiai rėkauja, neturėjo galimybės išnuomuoti savo žemės, arba jos neturi, arba ji vėjininkams netinkama. Yra ir kita informacija apie „Gaspromininkų“ grupę kurie bastosi po visą lietuvą ir kelia neramumus yrodinėdami, jog visa europa yra įdijotai, ir tik jie su kažkokiu vieninteliu Kanados pseudo mokslininku žino tikrą tiesą apie jėgaines. Pagal aukčiau išvardintus jėgainių kenksmingumus ir keliamą tirukšmą, tai didžiūjų lietuvos miestų gyventojai gyvena ne šalia jėgainių, o pačiose jėgainėse.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 4

Atsakyti

Gaspromininkui 2012 kovo 12d., 10:2585.89.243.230

Matau, kad esi Rusnės pagalbinę mokyklą baigęs:)
Visiškas beraštis!!!

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą