Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kurortinės teritorijos pamaryje idėja įgauna pagreitį

Publikuota: 2012 kovo 07 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Šilutės rajono Rusnės seniūnijos bendruomenės „Rusnės sala“ iškelta iniciatyva siekti kurortinės teritorijos (ne kurorto) statuso suteikimo Rusnės ir Kintų seniūnijoms sulaukė atgarsio ir Šilutės r. savivaldybėje: Strateginio planavimo darbo grupės posėdyje šį ambicingą tikslą buvo pasiūlyta įtraukti į savivaldybės 2013 metų strateginį veiklos planą kaip vieną iš Turizmo plėtros programos priemonių.

Sumanymas siekti kurortinės teritorijos statuso sveikatai palankiu klimatu ir išskirtine aplinka pasižyminčioms pamario seniūnijoms jau sulaukė palankaus įvertinimo bendruomenės „Rusnės sala“ atvirame susirinkime ir Kintų seniūnijos bendruomenės taryboje.

Artimiausiu metu šiose seniūnijose dar bus kviečiami visuotiniai gyventojų susirinkimai, Rusnėje – jau šį penktadienį. Jeigu ir šiuose susirinkimuose bus gautas pritarimas, Rusnės ir Kintų bendruomenės kreipsis į savivaldybės tarybą su prašymu pradėti oficialią kurortinės teritorijos statuso suteikimo jų seniūnijoms procedūrą.

Tačiau Tarybos narys Šarūnas Laužikas nusprendė nelaukti, kol bendruomenės kreipsis į savivaldybę, ir šį trečiadienį įvykusiame Strateginio planavimo darbo grupės posėdyje pamariečių išsikeltą ambicingą tikslą pasiūlė įtraukti į savivaldybės 2013 metų strateginį veiklos planą, kuris Taryboje bus svarstomas metų gale, kaip vieną iš Turizmo plėtros programos priemonių.

Apie kurortinės teritorijos pamaryje idėją prieš kurį laiką palankiai atsiliepė ir Šilutės r. savivaldybės mero pavaduotojas Vaidas Pavilonis.

Plėtoti Rusnės – Kintų teritoriją kaip kurortinę siūloma ir Klaipėdos apskrities teritorijos bendrajame (generaliniame) plane.

Tikimasi, kad kurortinės teritorijos statusas ne tik garantuos didesnį finansavimą infrastruktūrai plėtoti Rusnės ir Kintų seniūniijose, bet ir paskatins vietos gyventojus teikti daugiau ir įvairesnių paslaugų, ir pamario kraštas taps dar patrauklesnis privačioms investicijoms.

Šiuo metu Lietuvoje yra keturios kurortinės teritorijos – tai Zarasai, Trakai, Anykščiai, Ignalinos miestas su Palūšės ir Strigailiškio kaimų dalimis – ir tiek pat kurortų – Birštoną, Druskininkus, Neringą ir Palangą.

Susiję str.: “Rusnė nori kurortinės teritorijos statuso”

1 skaitytojų komentaras
Vėtrungė 2012 kovo 8d., 10:2788.119.138.11
Neprieštarauju, kad tokias viltis turėtų Kintai. O Rusnės ūkininkai jau sotūs turėdami Nemuno deltos regioninį parką ir priekvailius sios institucijos inspektorius. Jų iniciatyva ribojama turizmo plėtra, užsipulti “Šumacheriai”, saugomos nežinia kuo vertingos teritorijos – Skirvytės upė ir delta virsta nendrynų ir karklų karalija be anksčiau čia buvusios žuvingiausios upės. Jokių kurortinės teritorijos statusų tol kol nebus aišku kaip tai paveiks čia kiekvieną gyvenantį žmogų, ūkininką, verslininką. Kaimo turizmo verslo žmonių čia tik dešimt šeimų. O kitiems gali tekti vieną pirštą į burną o kitą į užpakalį.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 9 Thumb down 10

Atsakyti

Rašyti komentarą