Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Visi Kuršių mariose įstrigę žvejai išgelbėti

Publikuota: 2012 kovo 02 Kategorija: Nelaimės, Teisėtvarka

Neringos savivaldybės asociatyvi nuotr.Neringos savivaldybės asociatyvi nuotr.

Šiandien 13.23 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Neringoje, Kuršių mariose atskylęs ledo luitas neša žmonės į marias.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Neringos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informacija apie įvykį perduota Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centrui.

14.45 val. žmonių nukėlimo operacija nuo atskilusios ledo lyties ties Nida buvo baigta. Operacijoje dalyvavusios pajėgos perdislokuotos vykdyti žmonių nukėlimo operaciją ties Preila, pranešė Lietuvos karinių jūrų pajėgų jūrų gelbėjimo koordinavimo centras.

15.54 val. žmonių nukėlimo operacija nuo atskilusios ledo lyties ties Preila buvo baigta. Neringos PGT ekipažas ties Nida nuo ledo lyties nukėlė 150, o ties Preila 40 žmonių. Informacija dėl pasieniečių laivais nukeltų žmonių dar tikslinama.

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras įspėja, kad Kuršių marių ledas tampa nestabilus. Siekiant išvengti galimų nelaimių, žmonės prašomi nelipti ant Kuršių marių ledo ir įspėti to nedaryti aplinkinius.

Asmenims, šiuo metu esantiems ant Kuršių marių, kyla pavojus dėl nestabilaus ledo ir properšų. Rekomenduojama pasiekti krantą šviesiu paros metu, nes tamsoje žmonių gelbėjimo operacijų vykdymas yra apsunkinamas arba tampa neįmanomas, todėl ne visuomet jų baigtis gali būti sėkminga, sakoma pranešime.

Ištikus nelaimei ar esant jos liudininku, patariama nepanikipti, veikti apgalvotai, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir tiksliai pranešti apie įvykį, jo vietą (bent apytikslę vietą ar matomą orientyrą).

Rašyti komentarą