Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės konservatorės „ligos istorija“ perduota prokurorams

Publikuota: 2012 vasario 24 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

V. Bubilienė: 'Visai gali būti, kad meras yra spaudžiamas sutrypti Šilutės konservatorius.' (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)V. Bubilienė: 'Visai gali būti, kad meras yra spaudžiamas sutrypti Šilutės konservatorius.' (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Pamario krašto sostine tituluojamos Šilutės r. savivaldybė kreipėsi į rajono apylinkės prokuratūrą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl rajono tarybos narės Vincentos Bubilienės, kuri praeitų metų rudenį… galimai pažeidė ligos režimą.

Tai nutiko 2011 – ųjų spalio 16 d., kai už nedarbingumo kontrolę Šilutės rajone atsakinga „Sodros“ pareigūnė V. Bubilienė galimai nedarbingumo atostogų metu buvo pastebėta Palangos oro uoste keleivių, besiregistruojančių skrydžiui į Norvegijos sostinę, būryje.

Pakvipus ligos režimo pažeidimu, Šilutės r. savivaldybės valdančioji koalicija nepraleido progos įžnybti Tarybos opozicijai atstovaujančiai krašto politikos veteranei – liberalsąjūdietis Jonas Purlys kreipėsi į Tarybos etikos komisiją su prašymu ištirti šią V. Bubilienės ligos istoriją.

V. Bubilienė niekada neneigė, kad minėtąjį sekmadienį, spalio 16 d., buvo nuvykusi į Palangos oro uostą. Tačiau, politikės teigimu, ji pati niekur neskridusi, o tik išlydėjusi į užsienį savo giminaičius. Ji tikino komisiją, kad ligos atostogų buvo išėjusi nuo spalio 17 d., tai yra nuo kitos dienos po kelionės į Palangos oro uostą, ir gydėsi iki pat spalio 28 d. Vėliau dar pateikė komisijai tai patvirtinančią pažymą iš savo darbovietės – „Sodros“ Šilutės teritorinio skyriaus.

Tačiau tai neišsklaidė komisijos abejonių, kad politikė ligos atostogų metu vis dėlto galėjo būti iškilusi į užsienį. Todėl buvo nutarta kreiptis į Palangos oro uostą ir pasieniečius, o vėliau dar ir į skrydžius iš Palangos į Norvegiją aptarnaujančią aviakompaniją dėl informacijos apie spalio 16 d. keleivius į Oslą.

Deja, saugant keleivių privatumą, informacija apie juos komisijai nebuvo suteika.

Todėl etikos komisijos pirmininkas vienas iš Tarybos socialdemokratų Alfonsas Vanagas jau ketino siūlyti komisijai nutraukti V. Bubilienės ligos istorijos tyrimą. Tačiau šį penktadienį suplanuotas komisijos posėdis mero institucijos iniciatyva buvo atšauktas. Anot A. Vanago, jam tebuvo paaiškinta, kad vis dar laukiama kažkokios papildomos informacijos.

Tačiau mums pavyko išsiaiškinti, kad Šilutės r. apylinkės prokuratūra sulaukė prašymo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Tarybos narės V. Bubilienės elgesio. Mat tik teisėsaugos organams ir tik pradėjus ikiteisminį tyrimą oro uostas ir skrydžių bendrovės gali suteikti Tarybos etikos komisiją dominančią informacija apie keleivius. Kokios nusikalstamos veikos Šilutės politikės ligos istorijoje įžvelgia rajono valdanteiji, šaltiniai, deja, nutyli.

Šilutės r. savivaldybės meras, krašto valstiečių ir žaliųjų sąjungos skyriaus vadovas Virgilijus Pozingis neneigė, kad toks prašymas buvo nuneštas į prokuratūrą. Tačiau ir jis nesutiko pasakyti, kokios nusikalstamos veikos įžvelgia politikės veikloje.

Šilutės r. apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Rimvydas Kurpavičius telefonu sakė, kad savivaldybės prašymą gavo tik vakar, ketvirtadienį, ir dar nėra priimtas sprendimas dėl ikiteisminio tyrimo, todėl ir jis kol kas negalintis atskleisti visų detalių.

A. Vanagas sako neprisimenantis tokio dalyko, kad etikos komisija būtų įpareigojusi Savivaldybę Tarybos narės ligos istorijai ištirti reikalingos informacijos ieškoti per teisėsaugos organus. Todėl, jo manymu, meras šį kartą, švelniai tariant, galėjo persistengti.

V. Bubilienė, iš žurnalisto sužinojusi, kokių dar žygių ėmėsi meras, nesusilaikė nešūktelėjusi iš nuostabos: „Komedija!“. Politikės manymu, net jeigu ji ir būtų pažeidusi ligos režimą, vargu ar tai būtų galima prilyginti nusikalstamai veikai.

- Tai kam, jūsų manymu, šis cirkas? – paklausėme Šilutės politikos veteranės.

- Visai gali būti, kad meras yra spaudžiamas sutrypti Šilutės konservatorius, – telefonu pasidalijo savo įžvalgomis ligos režimo pažeidimu įtariama Šilutės r. savivaldybės tarybos narė. Tačiau kas konkrečiai, jos manymu, galėtų daryti tokią įtaką merui, V. Bubilienė nesutiko atskleisti.

10 skaitytojų komentarų
Joo 2012 vasario 24d., 14:4581.7.78.91
Ką gi,juokeliai baigėsi ponia Vincenta.Nenorėjote prisipažinti garbingai,tai teks ir mandatą padėti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 19 Thumb down 15

Atsakyti

Nuomone 2012 vasario 24d., 14:5682.135.247.12
hmzzz… lazda, gal kiek ir perlenkta, bet is kitos puses ko piktintis tarybos nariai? jei neskrido niekur tai paciai butu labai gerai, turetu svaru argumenta parodyti kaip meras zarstosi nepagrystais kaltinimais…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 25 Thumb down 3

Atsakyti

pranas 2012 vasario 24d., 15:1588.216.82.218
butu neskridusi , triuksmo nebutu. Skrido ir dar kaip skrido.dings ta sypsenele…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 8

Atsakyti

darius 2012 vasario 24d., 15:4588.216.83.64
Ar cia ne ta pati ponia kuri trumpina tuos kurie fiktyviai buna biuleteny :D

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 20 Thumb down 5

Atsakyti

taigi 2012 vasario 24d., 16:24193.219.185.2
Ant kito ir šapelį mato, ant savęs – net dramblio. Čia skirta piktuoliams ir teisėjams.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 4

Atsakyti

Anevas 2012 vasario 24d., 18:2578.61.237.27
Merui gėda turėtu būti,kur jis su drauge už kanceliarines išlaidas važinėja ir Šilutę pristato?Užsipuolė Bubilienę.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 8

Atsakyti

Dariui 2012 vasario 24d., 23:0984.32.215.185
tikrai ta pati, Dariau.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 4

Atsakyti

Rimas 2012 vasario 26d., 11:5278.61.50.150
Nepažįsti nei tos Bubilienės, niekada nebalsuoju ir už konservatorius. Tačiau visa ta istoriuja verčia vemti. Ar Pozingis ir kiti jo pasubinokai nebeturi ką savivaldybėje veikti? Elgiasi kaip švonderiai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 7

Atsakyti

gedas 2012 vasario 28d., 10:3678.61.219.141

bebro dantys

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 8

Atsakyti

O Cho cho 2012 vasario 29d., 08:3988.119.138.11
Meras pradėjo pulti moteris. Nusivažiavo. Kita vertus o kogi iš jo tikėtis – plūgas ir mero kėdėje plūgas.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą