Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės muziejus bendradarbiaus su kolegomis iš Latvijos

Publikuota: 2012 vasario 08 Kategorija: Kultūra, Naujienos

Bauskės miesto istorija muziejuje pristatoma labai išradingai. (Šilutės muziejaus nuotr.)Bauskės miesto istorija muziejuje pristatoma labai išradingai. (Šilutės muziejaus nuotr.)

Sausio 31 d. Šilutės muziejus ir Bauskės Kraštotyros ir meno muziejus (Latvija) pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Šia sutartimi muziejų kolektyvai įsipareigojo, keistis parodomis, kurti bendrus projektus, bendradarbiauti vykdant įvairias muziejines programas ir reklamuoti abiejų muziejų veiklą.

Jau keletą metų besitęsiančios draugystės išdava buvo tai, jog daugelis mažųjų šilutiškių 2011m. pabaigoje turėjo progos pamatyti gražią lėlių kolekcijos parodą atvežtą iš Latvijos. Šių metų balandžio mėnesį mes Bauskės muziejuje atidarysime kilnojamą parodą, skirtą Šilutės 500 m. jubiliejui „Kur vanduo ir žmonės kuria gyvenimą“.

Muziejų metais daugelis žmonių savo kelionėse turbūt neaplenks ir muziejus, tad mes pasižadėjome pareklamuoti Bauskės miesto muziejus, o jų Bauskėje yra ne taip ir mažai. Bauskės muziejus ir informacijos centras skleis informaciją apie mūsų rajono muziejus ir lankytinas vietas.

Pasirašius bendradarbiavimo sutartį muziejus gavo ir dovanų – 100 gražiai aprengtų įvairiausių lėlių iš Rygoje gyvenančios tautodailininkės Viktorijos Lampert lėlių kolekcijos. Bauskės muziejaus dalininkė Tamara Chudnovskaja tarpininkavo perduodant šią dovaną.

Išsamesnė informacija: Šilutės muziejaus internetiniame puslapyje www.silutesmuziejus.lt
Aplankykite mūsų profilį Facebook sistemoje www.facebook.com/SilutesMuziejus

Šilutės muziejaus inf.

Rašyti komentarą