Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žvejams vidaus vandenyse darosi ankšta

Publikuota: 2012 sausio 18 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Ne pirmus metus vykstančios diskusijos, ar nevertėtų uždrausti verslinės žvejybos Lietuvos vidaus vandenyse dėl neva mažėjančių žuvų išteklių, atomazgos, greičiausiai dar teks palaukti, nes žvejybos verslui atstovaujančios asocijuotos organizacijos ir toliau laikosi savo, – kad žuvų laimikiai nemažėja, ir kaltina žvejybos mėgėjus išgaudant vertingiausias žuvis.

Šilutėje registruotos Žuvininkystės įmonių asociacijos „Lampetra“ pirmininkė Siga Jakubauskienė teigė, kad uždrausti verslinę žuvininkystę visiškai nelogiška, rašo portalas grynas.lt.

„Daugiausia – apie 90 proc. – laimikio tiek mėgėjai, tiek verslininkai pagauna Kuršių mariose, o šiuo vandens telkiniu mes dalijamės su Rusijos žvejais. Taigi ir žuvys bendros. Sprendimas uždrausti verslinę žvejybą Kuršių mariose būtų visiškai nelogiškas ir mes patys jam nepritariame, nes nepastebėjome, kad žuvies būtų pagaunama mažiau“, – kalbėjo ji.

Skaityti daugiau…

1 skaitytojų komentaras
bele 2012 sausio 19d., 09:3578.59.62.236

jo jo megejai isgaudo zuvy visa meskeremis :D DD nejuokinkit kiek velkat jus tinklais ir panasiai kiek zvejys su meskerike skirtuma gal jauciate..????

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą