Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės taryboje klastojami balsavimo rezultatai

Publikuota: 2012 sausio 18 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Pamario sostine tituluojamos Šilutės r. savivaldybės tarybos narių pildomos balsavimo posėdžiuose ataskaitos ne visada sutampta su balsavimo pakeliant ranką rezultatais.

Kol dar nėra įdiegta kompiuterinė vardinio balsavimo sistema, Šilutės r. savivaldybės tarybos posėdžiuose balsuojama įprastu būdu – pakeliant ranką. Tačiau po kiekvieno rankos pakėlimo, merui paskelbus apie balsavimo rezultatą, Tarybos nariai specialiuose lapuose savo parašu pažymi, kaip balsavo – už, prieš ar nebalsavo.

Pagal vardinius balsavimo lapus Tarybos sekretoriatas pildo posėdžių protokolus, vėliau jie – balsavimo labai patalpinami Savivaldybės internetinėje svetainėje, kad gyventojai galėtų sužinoti, kaip jų ištinktieji balsavo dėl vieno ar kito sprendimo.

Po pastarojo Tarybos posėdžio vietinės politikos užkulisuose pasklido žinia, kad kai kuriais atvejais mero suskaičiuoti ir garsiai paskelbti balsavimo rezultatai nesutapo su Tarybos narių balsavimo ataskaitomis. Versijų, kodėl taip nutiko, – nors vežimu vežk – nuo prieššventinio išsiblaškymo iki sąmokslo teorijos, kad kažkas iš Tarybos narių tokiu būdu bando išvengti atsakomybės dėl galimo viešųjų ir privačių interesų supainiojimo balsuojant dėl tam tikro sprendimo.

Šilutės r. savivaldybės tarybos sekretoriato vadovas Jonas Jaunius patvirtino, kad po praeitų metų gruodžio 15 d. posėdžio buvo nustatyti net keli tokie atvejai.

„Dviem ar trim atvejais, kai už pateiktus svarstyti sprendimo projektus buvo balsuojama vienbalsiai, – tai patvirtina posėdžio sekretorės ir garso įrašai, – Tarybos narių ataskaitose buvo užfiksuoti kiek kitokie rezultatai, – telefonu sakė Tarybos sekretorius. – Tačiau nemanau, kad tai buvo padaryta specialiai. Greičiau jau dėl Tarybos narių neatidumo ar išsiblaškymo, – nekurstė aistrų J. Jaunius. – Bet kokiu atveju sprendimą turės priimti Taryba. Visa situacija jai bus pristatyta artimiausiame posėdyje“.

Anksčiau, anot J. Jauniaus, Tarybos veikloje tokių incidentų nebuvo pastebėta.

Siekdamas apsaugoti jam žinomą politiką nuo pirmalaikių išvadų dėl galimo dokumentų klastojimo, kol Taryba nepaskelbė savo nusprendžio, J. Jaunius atsisakė atskleisti jo pavardę.

Tylėjimo įžado dėl tos pačios priežasties laikosi ir darbinio vizito į Lenkiją išvykusį merą šią savaitę pavaduojantis mero pavaduotojas Vaidas Pavilonis. Jis tik prasitarė, kad savo balsavimo rezultatus galimai suklastojo vienas iš Tarybos senbuvių.

Tačiau, priešingai nei Tarybos sekretorius, vicemeras tvirtina esąs giliai įsitikinęs, kad balsavimo lapai buvo specialiai suklastoti. Todėl, jo manymu, pėdas mėginantį sumėtyti politiką Taryba turėtų perduoti Savivaldybės etikos komisijai svarstyti.

Eilinis Šilutės r. savivaldybės tarybos posėdis planuojamas kitą ketvirtadienį, sausio 26 d.

4 skaitytojų komentarai
as 2012 sausio 18d., 15:1984.32.208.124
labai idomu suzinoti kad cia per ta asmenybe kur zmones isrinko,,,,,

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 1

Atsakyti

irgi smalsus 2012 sausio 18d., 15:2584.15.176.59
Palaukim, gal visažinis “Munrekinas” nušvies…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 2

Atsakyti

Nuomone 2012 sausio 18d., 15:3882.135.247.12

idomu darosi visai, sakyciau beveik trileris :) ))

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

ele 2012 sausio 18d., 17:2182.135.221.180
O gal garbusis politikas susirgo alzheimerio liga?.Vienas is budingu siai ligai pozymiu ir yra visai be aiskios priezasties atsirandantys nuotaikos svyravimai…Tai nejaugi ligoni dar galima kuo nors apkaltinti?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą